Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Voda ke koupání v hradeckém kraji v pořádku kromě Jinolic a Stříbrného rybníku

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji je v pořádku s výjimkou Oborského rybníku u Jinolic na Jičínsku a Stříbrného rybníku v Hradci Králové. U některých citlivých lidí by se tam mohly vyskytnout zdravotní potíže, proto je doporučeno se osprchovat po koupání v místě čistou vodou. Vyplynulo to z informací na webu Krajské hygienické stanice (KHS) v Hradci Králové. Z obou vodních ploch byly odebrány vzorky vody v pondělí 1. srpna.

Tento týden byly kontroly také v koupališti ve volné přírodě WAKE PARK v Hradec Králové a na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem. Na koupališti v Sobotce byl odběr vody 27. července. Ve všech těchto nádržích je podle hygieniků voda ke koupání vyhovující.

"Na umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji je voda ke koupání vyhovující mimo brouzdaliště ve Dvoře Králové, které je z důvodu nevyhovující mikrobiologické jakosti vody ke koupání mimo provoz," uvedla mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Podle informací z minulého týdne byla voda vhodná ke koupání také ve vodní nádrži Rozkoš u Velké Jesenice na Náchodsku, na koupalištích ve volné přírodě v Dachovech u Hořic na Jičínsku, ve Vrchlabí – Vejsplachách, v Teplicích nad Metují a na koupališti v Mladých Bukách – Sejfech.

Meteorologové rozšiřují varování před teplotami, horko bude i zítra. Naměříme až 36 stupňů

V Královéhradeckém kraji bude dnešek nejteplejším dnem tohoto týdne. Ovšem původní varování před vysokými teplotami meteorologové rozšířili. Nově platí i pro páteční odpoledne. V maximech se teploty mohou dostat až k 35 stupňům Celsia.

Koupací sezona kvůli nevyhovující kvalitě vody v polovině července skončila na koupališti ve volné přírodě v Dolcích u Trutnova, rekreační areál je dál v provozu. Hygienici tam vodu označují za nebezpečnou pro koupání.

U koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí podle hygieniků nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Jakost vody sledují pouze na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Koupání na ostatních nekontrolovaných vodních plochách je na vlastní nebezpečí.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, koupání, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové, vodstvo, okres Jičín, Oborský rybník, Dvůr Králové nad Labem, Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v hradeckém kraji v pořádku kromě Jinolic a Stříbrného rybníku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.