Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zvířata musí mít při vedrech přístup k vodě, apelují ochránci

Ochránci přírody apelují na lidi, aby kvůli vysokým teplotám umožnili přístup k vodě volně žijícím živočichům, jako jsou ježci, zajíci, ptáci nebo včely. Na zahradách, ve vnitroblocích nebo parcích stačí například položit na zem misku s vodou a pravidelně ji obměňovat. Při vedrech nejvíce trpí mláďata rorýsů, kteří hnízdí v dutinách pod střechami domů a kvůli vedrům se tlačí u vletových otvorů a vypadávají ven. Tvrdí to uvedl Český svaz ochránců přírody.

Svaz oznámil, že za poslední týden přijaly záchranné stanice pro volně žijící živočichy více než 50 mláďat rorýsů, která utrpěla kvůli pádu z hnízd zranění, stovky dalších mláďat pak pád nepřežily.

Podle ochranářů mohou majitelé bazénů nebo jezírek ptákům pomoci také tím, že dají na hladinu plovoucí kus prkna, aby se mohli zvířata pohodlně napít a nehrozilo, že by se mohli utopit. Upozorňují také na to, aby lidé dávali pozor na konve nebo různé nádoby na vodu, ze kterých zvířata v nouzi o vodu pijí a hrozí jim utonutí.

Dnešní teploty vystoupají až k 31 stupňům. Ve čtvrtek budou teploty mírně vyšší, denní maxima budou mezi 31 až 36 stupni. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ochránci, zvířata, voda, vedra, tropy, počasí, předpověď, Český svaz ochránců přírody, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvířata musí mít při vedrech přístup k vodě, apelují ochránci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.