Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Náchodsku spadl větroň. Zemřela devatenáctiletá žákyně pilotního kurzu

U letiště na okraji Nového Města nad Metují na Náchodsku se dnes krátce před polednem zřítil větroň. Při pádu letounu zemřela devatenáctiletá žákyně pilotního kurzu. V bezmotorovém letadle byla sama, bez instruktora. Podle policie se větroň zřejmě zřítil při přistání.

"Podle prvotních informací větroň spadl z výšky asi 150 metrů při přistávacím manévru do pole 100 metrů od přistávací dráhy letiště," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Nováka dívka utrpěla smrtelná poranění. "Od počátku (našeho zásahu) byla v bezvědomí, v srdeční zástavě. Museli jsme ji resuscitovat, snažili jsme se více než půl hodiny, ale bohužel se nepodařilo obnovit spontánní srdeční aktivitu. Zasahující lékař byl nucen konstatovat, že zemřela v důsledku mnohačetných poranění," řekl Novák.

Okolnosti nehody bude podle Kormošové policie vyšetřovat ve spolupráci s Úřadem pro zjišťování příčin leteckých nehod. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky ČR, letectví, neštěstí, úmrtí, Náchodsko, okres Náchod, Ivo Novák, Nové Město nad Metují, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Náchodsku spadl větroň. Zemřela devatenáctiletá žákyně pilotního kurzu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.