Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vykradač chatek se chtěl schovat na střeše. Policejní fena Dora ho z ní sundala

Rychnovským policistům se podařilo dopadnout třicetiletého muže, který v regionu vykrádal rekreační chaty. Bral vše, co mu přišlo pod ruku. Často také snědl uschované zásoby jídla. Před policejní hlídkou se pokusil schovat na střeše jedné z chat. Policejní feně Doře však neutekl. Navíc jde o recidivistu, který z vězení odešel teprve v červnu.

„Přivolaný policejní psovod zadržel muže necelý kilometr od nahlášeného posledního místa činu,“ uvedla na webu policejní mluvčí Lucie Konečná. Služební fena Dora ho do půl hodiny vyčmuchala na jedné z místních chat. Nakonec skončil v poutech.  

Ze závěru policie je zřejmé, že se muž vloupal minimálně do pěti chatek odkud bral vše, co mu přišlo pod ruku. Ukradené věci většinou prodal a peníze si nechal. V několika případech dokonce snědl schované zásoby jídla.  

Zloděj je policií stíhán za krádež a porušování domovní svobody. Za to mu hrozí až tři roky ve vězení. „Policisté navíc zjistili, že je to recidivista, který byl v minulosti opakovaně řešen pro majetkovou trestnou činnost a brány věznice opustil naposledy v červnu letošního roku,“ doplnila mluvčí. I proto nakonec skončil ve vazbě, kde si počká na soud.  

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, chata, zloděj, vězení, psovod, fena, Dora, krimi, dopadení, stíhání, pes, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vykradač chatek se chtěl schovat na střeše. Policejní fena Dora ho z ní sundala  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.