Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Správa Krkonoš spustila novou kampaň. Má přesvědčit návštěvníky, aby nechodili mimo cesty

Nešlap vedle, ublížíš nám hnedle! Tak se jmenuje nová kampaň Krkonošského národního parku, která cílí na turisty. Cílem je upozornit na následky chování bezohledných turistů, kteří schází z vyznačených stezek do volné přírody.

„Klíčovým sdělením kampaně je posílit obecné povědomí o zákazu vstupu mimo vyznačené cesty v klidových územích národního parku,“ uvádí v tiskové zprávě ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch. Kampaň upozorňuje na fakt, že mimo vyznačené cesty žije spousta živočichů, které nejsou vidět. To podle správců neubírá na jejich vzácnosti. Ba naopak.  

„Kampaň seznamuje lidi s konkrétními ohroženými druhy, jejichž životy a existenci úplně jednoduše – neopouštěním značené cesty – pomůžeme zachovat. Kampaní cílíme zejména na mladší návštěvníky. Zkušenosti ukazují, že právě děti jsou schopné svými podněty přimět k odpovědnějšímu chování i rodiče či prarodiče,“ napsal do tiskové zprávy tiskový mluvčí parku Radek Drahný.  

Kampaň navazuje na permanentní osvětu, kterou se Krkonoše snaží předávat. Jen na Sněžku v letní sezoně přijde až 10 tisíc turistů denně. Celá řada z nich se vydá mimo vyznačené stezky. Například pro fotku nebo za odpočinkem.  

Nové vzdělávání turistů směřuje především ke klidovým zónám v Krkonoších. Těch je na celém území osm. Jde o hřebeny východních a západních Krkonoš, vrcholy Světlé a Černé hory, okolí Lesní boudy a Tetřevích bud, Pomezní hřeben, Přední Rennerovky, Slatinná stráň a Lesní hřeben. Klidové zóny jsou označené červenými pruhy na stromech a cedulemi u cest.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanly8853 | Pixabay

Štítky KRNAP, Krkonoše, park, příroda, ochrana, turisté, kampaň, živočichové, vzdělání, edukace, Krkonošský národní park, Robin Böhnisch, Správa Krkonošského národního parku, Sněžka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa Krkonoš spustila novou kampaň. Má přesvědčit návštěvníky, aby nechodili mimo cesty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.