Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaný motorkář se pokusil ujet hlídce. U sebe měl pistoli a drogy

Běžná policejní kontrola motorkáře se změnila v rychlou honičku centrem Trutnova. Upozornil na sebe předjížděním v odbočovacím pruhu. Hlídce se pokusil ujet, ale po pár minutách havaroval. Policisté u něj našli plynovou pistoli, kokain a marihuanu. Sám byl pod vlivem drog.

„Policisté za použití výstražných světel a nápisu „STOP“ muže zastavili, přičemž on jim v průběhu vystupování ze služebního vozidla začal ujíždět,“ popisuje v tiskové zprávě začátek incidentu mluvčí policie Šárka Pižlová.  

Při snaze hlídce ujet nebral motorkář ohled na sebe ani ostatní účastníky silničního provozu. V jednu chvíli jel centrem města rychlostí 141 kilometrů v hodině. O pár kilometrů dál z motorky spadl a hlídce se ho podařilo zajistit.  

U sebe měl plynovou pistoli, kterou mu policisté odebrali. Jeho batoh pak připomínal mobilní prodejnu drog. Kromě 20 gramů kokainu měl u sebe i 20 gramů marihuany. Krom toho seděl na polské motorce s falešnou německou poznávací značkou. 

„Motorkář policistům sdělil, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a že se bál, aby neskončil ve vězení. Lustrace jeho slova potvrdila s tím, že zákaz řízení má do října 2022,“ uvedla policie.  

Provedení dechové zkoušky potvrdilo, že před jízdou nepil. Pozitivní měl test na drogy. K užívání i držení se přiznal. Uvedl, že si dal o minulém víkendu. V současné době mu hrozí dva roky ve vězení.  

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky motorkář, drogy, pistole, video, policie, Trutnov, honička, marihuana, kokain, plynová, rychlost, test, droga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zdrogovaný motorkář se pokusil ujet hlídce. U sebe měl pistoli a drogy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.