Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KACPU v Hradci Králové omezí provoz. Fungovat bude jen tři dny v týdnu

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině v Hradci Králové omezí svoji otevírací dobu. Od pondělí 11. července bude v provozu pouze tři dny v týdnu. A to vždy v pondělí, středu a pátek od 8:00 do 15:00. Mimo tuto dobu bude centrum držet pohotovost.

„Provozní hodiny KACPU jsou upravovány na základě jeho vytíženosti, která postupně klesá,“ uvedlo hejtmanství na svém webu. Od začátku svého provozu v březnu letošního roku odbavilo přes 17 tisíc ukrajinských uprchlíků. Jen za červen jich bylo 1 307. V průměru přišlo zhruba 330 osob týdně.  

KACPU v Hradci Králové se nadále nachází v krajské administrativní budově Na Okrouhlíku. Rozprostírá se ve dvou podlažích, kdy u vstupu vedle recepce je čekárna a místo pro vyřízení žádosti o ubytování, v prvním nadzemním podlaží probíhá veškerá administrativní část registrace. 

Do konce března fungovalo centrum v Kongresovém Centru Aldis. V něm hasiči a další pracovníci zařizovali čtyřiadvacetihodinový provoz sedm dní v týdnu. Od 30. května se centrum omezilo jen na pracovní dny.  

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky KACPU, centrum, uprchlík, Hradec Králové, Okrouhlík, Aldis, provozní, doba, upraveno, Ukrajina, Okrouhlice, Kongresové centrum Aldis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KACPU v Hradci Králové omezí provoz. Fungovat bude jen tři dny v týdnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.