Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Při kácení v Krkonoších strom zabil řidičku auta. Na kácení se podílel policista

, aktualizováno 8. července 2022, 18:35

Po pádu stromu na osobní auto v Krkonoších dnes před 10:30 zemřela řidička. V autě jela sama. Strom na auto spadl při kácení, na němž se také podílel policista ve svém volnu. Vyšetřování případu si proto převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). ČTK to řekly mluvčí hradecké policie Šárka Pižlová a GIBS Ivana Nguyenová. V polovině června v Krkonoších po pádu stromu na auto na silnici mezi Horním Maršovem a Malou Úpou zemřeli tři lidé.

Nehoda se dnes stala na takzvané staré silnici ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní. Podle mluvčího Krkonošského národního parku Radka Drahného Správa KRNAP kácení stromů v místě nehody nezadala. Místo, kde se nehoda stala, není součástí Krkonošského národního parku, ale nachází se v takzvaném ochranném pásmu národního parku.

Řidička jela ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní po silnici, která vede údolím Janského potoka. "Na projíždějící auto spadl vzrostlý listnatý strom. Řidička zemřela na místě. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřujeme," řekla mluvčí policie.

Hasiči na místo nehody vyslali čtyři jednotky. "Strom z vozovky jsme odstranili a osobu z auta vyprostili. Před 14:00 jsme místo předali policii," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Červnová tragická událost se stala v národním parku. Pád asi 30 metrů vysokého smrku tam pravděpodobně způsobil poryv větru. Správa KRNAP po nehodě nechala preventivně pokácet v místě tragického pádu smrku 15 stromů. Policie případ vyšetřuje jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Kmen zříceného stromu policisté zajistili pro znalecké zkoumání.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Trutnovsko, kácení, strom, Krkonoše, GIBS, silnice, Horní Maršov, Malá Úpa, Správa Krkonošského národního parku, Svoboda nad Úpou, Janské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kácení v Krkonoších strom zabil řidičku auta. Na kácení se podílel policista  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.