Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jičín připravuje další ročník festivalu Jičín – město pohádky. Konat se bude tradičně v září

Vedení Jičína a pořadatelé si potvrdili pořádání tradičního festivalu Jičín – město pohádky. 31. ročník se bude konat od 7. do 11. září. Na jeho pořádání se každoročně podílí jak město, které poskytuje podpory, zázemí a techniku, tak Nadační fond Jičín – město pohádky. Ten zajišťuje organizaci, produkci a samotný program.

„Město pro festival poskytne i letos Valdštejnovo náměstí, nádvoří zámku, park, Žižkovo náměstí, dvůr ZŠ Husova, Husovu ulici a prostory v lomu u Čeřovky. Z vnitřních prostor poskytne loutkové divadlo Srdíčko, Biograf Český ráj a Valdštejnský zámek včetně obřadní síně a Porotního sálu,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.  

Vše začne tradičním pohádkovým průvodem, který se půjde ve středu 7. září. Povede Husovou ulicí a skončí v zámeckém parku. Na náměstí bude celá řada herních prvků, sportovci, pískoviště, vláček, stánky a také dílničky.  

„Valdštejnský zámek bude centrem divadel, čtení, workshopů, řemesel a v parku se uskuteční koncerty, vystoupení škol a různé další aktivity,“ uvedl Jireš.  

Během celého festivalu budou stánky s občerstvením především v Zámeckém parku. Originální je přístup organizátorů a města k prodeji alkoholu. K dispozici bude pouze pivo, víno a lihoviny s maximálním obsahem do 15 procent alkoholu. Návštěvník by tak teoreticky neměl mít možnost koupit si například panáka rumu nebo vodky. Podobný režim byl nastavený už v minulých letech.  

Vstupné bude možné zakoupit jako třídenní permanentku nebo jako jednodenní vstupenky. „Vstupné je nutné vzhledem k současné ekonomické situaci,“ doplňuje mluvčí.  

Ohodnoť článek

Foto Jičín - město pohádky

Štítky Jičín – město pohádky, Jičín, festival, tradiční, kultura, pohádka, program, město, ročník, Jičínsko, Královéhradecký, kraj, zámek, Biograf Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín připravuje další ročník festivalu Jičín – město pohádky. Konat se bude tradičně v září  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.