Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Věznice Odolov na Trutnovsku zvýšila ubytovací kapacity. Do nových ubikací se vejde 30 trestanců

Do věznice Odolov na Trutnovsku v Podkrkonoší se nově vejde o tři desítky vězňů více. Přímo v areálu vzniklo nové ubytování. Jde o samostatnou stavbu, která je vytvořena z 16 modulárních buněk. Nové ubytování je určeno pro odsouzené ve věznici se středním stupněm zabezpečení.

Červeno bílá stavba vznikla jako patrová. Dole se nachází šest ložnic. Do každé se vejdou tři odsouzení. Součástí prvního patra je i kancelář pro vychovatele. V patře jsou další čtyři ložnice. K dispozici je i společná kuchyně a na každém pokoji sociální zázemí včetně sprchy. 

V nových prostorách najdou ubytování především vězni, kteří jsou pracovně zařazení. „Takto pojaté ubytování odsouzených odpovídá moderním trendům vězeňství,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel věznice Daniel Vinkler.  

Díky novým ubytovacím prostorám se do věznice Odolov vejde 325 vězňů. Místní věznice patří mezi nejnovější v celé České republice. Proslavila se především svou úspěšnou dřevomodelářskou dílnou, ve které vězni opravili několik stovek hudebních nástrojů.  

První odsouzený do Odolova nastoupil v roce 1993. Věznice je určena pouze pro muže starší 18 let.  

Ohodnoť článek

Foto VSČR

Štítky věznice, Odolov, vězeň, trestanec, ubytování, kapacita, Trutnovsko, ČR, vězeňská, správa, policie, foto, okres Trutnov, Podkrkonoší, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věznice Odolov na Trutnovsku zvýšila ubytovací kapacity. Do nových ubikací se vejde 30 trestanců  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.