Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nabídku letních kin opět rozšíří Biograf u dvou přátel v centru Hradci Králové

Nabídku letních kin v Královéhradeckém kraji o prázdninách opět rozšíří Biograf u dvou přátel na Pivovarském náměstí v centru Hradce Králové. Promítání letního kina začne 7. července a bude každý čtvrtek od 20:00 až do 1. září. Letní promítání pod širým nebem na Pivovarském náměstí bude čtvrtou sezonu. Nebude chybět ani doprovodný program.

"Letos sice bude kvůli autorským právům promítání zpoplatněno, v ceně však bude zahrnut i další program, například víno v případě prvních tří večerů, kdy se budou promítat filmy Bobule jedna až tři,“ uvedla ředitelka společnosti SKOK do života Kateřina Drábková Bíbusová.

Občerstvení při produkcích bude nabízet sociální podnik Bistro u dvou přátel, které zaměstnává lidi s mentálním postižením. "Další novinkou SKOKu do života je spuštění e-shopu, kde budeme prodávat výrobky chráněné dílny Ladílna. Zajímavým produktem v nabídce je i lehátko. Jeho koupí si lze zajistit pohodlné sezení během promítání Biografu u dvou přátel a zároveň tuto aktivitu podpořit," uvedla Drábková Bíbusová.

V programu je například 28. července film Matky, 4. srpna Teorie tygra nebo 25. srpna snímek Přes prsty. "Jsme schopni zajistit 200 míst k sezení. Samozřejmě však platí, že s vlastní dekou, stoličkou a podobně je možné kino navštívit až do naplnění kapacity náměstí," uvedli na webu pořadatelé.

Ve stotisícovém Hradci Králové je v provozu od 2. června do 3. září také Letní kino Širák. Prostředí a technické vybavení areálu umožňuje i pořádání jiných kulturních pořadů, koncertů a festivalů. Kapacita nekrytého hlediště je 800 míst k sezení, avšak celý areál pojme přes tisíc návštěvníků, uvádí na webu kino. Provozovatelem letního kina Širák, které funguje od poloviny 50. let minulého století, je Hradecká kulturní a vzdělávací společnost. V kině u řeky Orlice se promítá v červenci a v srpnu kromě pondělí, divákům tak nabízí týdně šest projekcí. Pokladna se otevírá hodinu před začátkem promítání.

V Královéhradeckém kraji o letních prázdninách funguje více než 20 letních kin, například v Trutnově, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou, Jičíně, ale i v menších městech či obcích, jako třeba v Adršpachu na Náchodsku, Černilově na Hradecku či Boháňce na Jičínsku, vyplynulo z webu letnaky.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BISTRO u dvou přátel

Štítky ČR, zábava, film, kino, Hradec Králové, letní kino, Královéhradecký kraj, Pivovarské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nabídku letních kin opět rozšíří Biograf u dvou přátel v centru Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.