Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V centru Pece pod Sněžkou vznikne aquacentrum. Bude vedle Grand Hotelu Hradec

V centru Pece pod Sněžkou vznikne aquacentrum. Jde o projekt firmy Pec Resort Invest, která v tomto krkonošském středisku postavila a dva roky provozuje Grand Hotel Hradec. Krytý bazén s dalšími atrakcemi a zázemím bude u náměstí U kapličky mezi Grand Hotelem Hradec a Rezidencí Kovárna. Stavba by mohla začít nejdříve v roce 2024, řekl dnes ČTK zástupce investora Tomáš Perman. Konečným vlastníkem majoritního podílu ve společnosti Pec Resort Invest je rodina investora Tomáše Otruby.

"Postavit veřejný bazén vyjde řádově na 150 až 200 milionů korun, náklady na celou stavbu je ale zatím předčasné komentovat," řekl zástupce investora Tomáš Perman.

Loni v říjnu byla vypsána architektonická soutěž, letos v únoru v ní zvítězil návrh pražského ateliéru QARTA Architektura a nyní se zpracovává studie. "Zahájení stavby bude technicky možné nejdříve v roce 2024, přičemž samotná výstavba může trvat minimálně dva roky," řekl Perman.

Mezi hotelem a Rezidencí Kovárna vyroste krytý plavecký bazén o rozměrech 25krát osm metrů, dětský bazén s tobogánem, brouzdalištěm a saunami s vířivkou. S bazénem bude propojena plánovaná přístavba, tzv. dependance Grand Hotelu Hradec. Bazén bude mít samostatný vchod pro veřejnost. Součástí objektu budou krytá parkoviště a obchody. Podle zástupce investora bude zastavěná plocha hotelem a bazénem zhruba 2300 metrů čtverečních.

"Vznikne nový objekt, zcela oddělený od stávajícího Grand Hotelu Hradec. V tomto novém objektu bude nejen veřejně přístupný bazén, sauny, obchody, parkoviště, ale i dependance hotelu," řekl Perman.

Pozemky u hotelu Hradec podle něj zakoupil investor od města Pec pod Sněžkou za více než 15 milionů korun, přičemž se vycházelo z odhadní ceny. "Ve smlouvě je nemálo dalších zavazujících podmínek pod vysokými, řádově stomilionovými sankcemi. Jde zejména o závazek vybudování veřejně přístupného bazénu, jeho dlouhodobého provozování a závazek, že na daném místě nevyroste apartmánový dům," uvedl Perman.

Provozovatelem aquacentra bude společnost Pec Resort Invest. Roční ztráta z provozu bazénu před energetickou krizí byla odhadována na dva miliony až 2,5 milionu korun. "Pokrytí této částky půjde za provozem hotelu," řekl Perman.

V posledních letech centrum Pece prošlo proměnou, některé starší stavby zmizely a na jejich místě stojí nové, většinou určené k rekreaci. Vznikl také dopravní terminál s parkovacím domem, který umožní radnici zredukovat parkoviště v centru střediska.

Například na parkovišti P3 v místě pod kapličkou by měla část parkovacích stání zůstat, nad kapličkou, mezi bobovou dráhou a přehradou, vznikne odpočinková zóna s lavičkami a zelení. Podle radnice bude ale před tím nutné ještě zvýšit kapacitu parkoviště, které je na asfaltové ploše pod silnicí nad přehradou.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, stavby, rekreace, hotely, aquaparky, Pec pod Sněžkou, investor, Pec Resort Invest a.s., bazén, kaplička, Tomáš Otruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Pece pod Sněžkou vznikne aquacentrum. Bude vedle Grand Hotelu Hradec  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.