Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zastupitelstvo souhlasilo s novou cenou fotbalového stadionu. Stavba se prodraží o 59 milionů

Před několika týdny obdržela radnice v Hradci Králové návrh dodatku ke smlouvě na nový fotbalový stadion v Malšovicích. Sdružení firem Strabag, Geosan a D&D Elektromont žádalo například vyšší cenu nebo prodloužení termínu dodání. Novou dohodu včera posvětilo zastupitelstvo. Stadion bude dražší o 59 milionů korun. Hotovo bude o dva měsíce později.

„Sdružení firem se naopak zaváže k dalším stavebním úpravám na stadionu, jako je zbourání staré tribuny i navýšení počtu parkovacích míst. Parkoviště bude navíc vybaveno dobíjecími stanicemi pro elektromobily, vybudují se šatny pro mládežnické oddíly a navýší se počet míst pro diváky k sezení na maximální projektovanou kapacitu na 9,3 tisíce diváků,“ vyjmenovala v tiskové zprávě nové podmínky smlouvy mluvčí radnice Kateřina Šmídová.  

Dodatek smlouvy si na včerejším jednání odhlasovalo 22 z 33 přítomných zastupitelů. Konkrétní podobu nové smlouvy v minulém týdnu dojednal vyjednávací tým. Ten byl složen z náměstkyně pro ekonomiku Moniky Štayrové (ANO), náměstka primátora pro oblast investic Jiřího Bláhy (ODS), zastupitelky Pavlíny Springerové (HDK), zástupce investičního odboru, správce stavby a právníků. 

„Myslím si, že výsledkem je racionální dohoda zúčastněných stran, z níž jako vítěz vychází samotný projekt multifunkčního stadionu,“ uvedla Springerová. Podobný názor má i samotné sdružení dodavatelských firem. 

Krátké video zachycuje prvních 15 týdnů stavby nového fotbalového stadionu v Hradci Králové

Dnes je to přesně 107 dnů od zahájení stavby nového fotbalového stadionu v Hradci Králové. Původně měl být hotový do dvou let od podpisu smlouvy. Tedy do 14. dubna 2023. Nyní bude město s dodavatelem jednat o prodloužení této lhůty. V současné...

Původně chtěl dodavatel 69 milionů korun. Mělo jít o kompenzaci za rostoucí ceny ve stavebnictví, ekonomickou situaci a rostoucí inflaci. Nově dohodnutá cena je tak oproti návrhu společností o deset milionů nižší. Součástí dohody je také prodloužení termínu dokončení díla o dva měsíce z původně plánovaného dubna do konce června příštího roku. 

Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, Malšovice, tendr, soutěž, společnost, sport, cena, dohoda, smlouva, dodatek, Strabag, BC Kolín, Pavlína Springerová, Monika Štayrová, Jiří Bláha, ANO 2011, ODS, Hudební divadlo Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo souhlasilo s novou cenou fotbalového stadionu. Stavba se prodraží o 59 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.