Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodem z lidí vymámil 13 milionů korun. Všechny peníze prohrál v sázkách

Obviněný muž během sedmi let podle policie podvodem vylákal od šesti lidí více než 13 milionů korun. Královéhradečtí kriminalisté v těchto dnech ukončili vyšetřování případu návrhem na podání obžaloby. Za podvod hrozí pětačtyřicetiletému muži z Liberecka až deset let vězení. Podle policie muž všechny peníze prohrál v sázkách.

"Lidé, se kterými se náhodně seznámil, se nechali obalamutit báchorkou, že potřebuje peníze na vyřízení dědictví ze Švýcarska. Tvrdil jim, že byl v dětství adoptován švýcarskými občany a nyní má po nich zdědit nemovitost. Jiným zase tvrdil, že má dědit po strýci ze Švýcarska. Sliboval jim, že až za budovu bývalé školy v hodnotě 70 milionů korun utrží peníze, že jim vše vrátí," mluvčí policie Iva Kormošová.

První, kdo oznámil podvod na policii, byl loni v dubnu dvaačtyřicetiletý muž, kterému došla trpělivost s navrácením částky přesahující 9,3 milionu korun. Kriminalisté poté dohledali dalších pět poškozených.

"V polovině března, kdy policisté měli sesbírány všechny důkazy, ho zadrželi a podali podnět na uvalení vazby. Měli důvodnou obavu, že by se mohl skrývat nebo pokračovat v trestné činnosti. Soudce návrh akceptoval a muže do vazby poslal," uvedla Kormošová.

Policisté zjistili, že někteří poškození na sebe založili účty, ke kterým měl obviněný přístup a sám si je obhospodařoval a kam mu vylákané peníze přicházely. "Peníze mu nemohly chodit na jeho vlastní účet, protože je proti němu vedeno 34 exekucí ve výši necelých tří milionů korun. Nikdy neplatil žádné povinné platby státním institucím, telefony, půjčky," uvedla Kormošová.

Policisté jsou přesvědčeni, že počet podvedených lidí je vyšší.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, podvod, Královéhradecký, peníze, policie, Liberecký kraj, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodem z lidí vymámil 13 milionů korun. Všechny peníze prohrál v sázkách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.