Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie obvinila muže z vraždy rodičů v obci u České Skalice na Náchodsku

Policie obvinila pětatřicetiletého muže z vraždy rodičů v rodinném domě v obci u České Skalice na Náchodsku. Případ dvojnásobné vraždy kriminalisté vyšetřují od páteční noci. Muže policie zadržela na místě činu. Soud dnes odpoledne na podezřelého uvalil vazbu. Tento týden jde v Královéhradeckém kraji o druhý případ vícenásobné vraždy.

"Kriminalisté muži kladou za vinu, že svým rodičům způsobil několik bodnořezných ran, kterým s vysokou pravděpodobností na místě podlehli," řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Přesnou příčinu smrti rodičů určí soudní pitva.

Motiv mužova činu je podle mluvčí předmětem vyšetřování.

Za dvojnásobnou vraždu muži v případě odsouzení hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Mezi výjimečné tresty patří i doživotní vězení.

V pondělí v Javornici na Rychnovsku jednatřicetiletý muž podle kriminalistů zastřelil o rok starší manželku, čtyřletého syna a pak sebe. Motivem jeho činu byly zřejmě rodinné problémy. Pokud další vyšetřování potvrdí, že čin spáchal muž, policie případ odloží, protože nelze stíhat osobu zemřelou.

Loni policie v Královéhradeckém kraji vyšetřovala jednu vraždu a dva pokusy o vraždu. Z toho dva případy se staly ve věznicích. Všechny skutky se policii podařilo objasnit. Jedinou dokonanou vraždu podle policie spáchal loni v květnu ve vazební věznici v Hradci Králové čtyřiatřicetiletý vězeň, který v jedné z cel zabil dvaačtyřicetiletého spoluvězně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Náchodsko, policie, okres Náchod, Česká Skalice, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Javornice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila muže z vraždy rodičů v obci u České Skalice na Náchodsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.