Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stará radnice na hradeckém náměstí prošla další etapou oprav. Tentokrát se památkáři zaměřili na okna

Historická budova staré radnice na Velkém náměstí v Hradci Králové pochází z roku 1418. V poslední době postupně prochází různými fázemi oprav. Ta poslední v letošním roce se věnovala především rámům oken.

„Došlo k renovaci nátěrů vnitřních křídel a rámů oken jižní části objektu, a to vše s ohledem na status kulturní památky a umístění domu v městské památkové rezervaci Hradec Králové,“ uvedla v tiskové zprávě Amália Moličková ze Správy nemovitostí Hradec Králové. Součástí letošních oprav byla i renovace poškozeného kování, skleněných výplní a pantů. 

„Touto obnovou došlo k podstatnému zvýšení trvanlivosti truhlářských výrobků a zlepšení komfortu užívání vnitřních prostor a zlepšení vzhledu objektu,“ uvádí ve zprávě Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové. Veškeré práce za 470 tisíc korun bez DPH. 

Historie staré radnice v centru města sahá do roku 1418. V současné době ji má ve správě Správa nemovitostí Hradec Králové. Vzhledem k velké finanční náročnosti se opravy musí provádět po částech. První práce proběhly již v roce 2019. 

Ohodnoť článek

Foto Jiří Bureš | commons.wikimedia

Štítky radnice, stará, Hradec Králové, Velké, náměstí, správa, nemovitostí, oprava, rekonstrukce, historický, historická, budova, Velké náměstí, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s., okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stará radnice na hradeckém náměstí prošla další etapou oprav. Tentokrát se památkáři zaměřili na okna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.