Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V domě na Rychnovsku nalezena tři mrtvá těla. Policie vyšetřuje násilné úmrtí

, aktualizováno 13. června 2022, 22:11

Policie prověřuje násilné úmrtí tří lidí v rodinném domě na Rychnovsku. Mrtvá těla se našla dnes odpoledne. Policie ohledává místo činu a zajišťuje stopy. "Nebezpečí nikomu dalšímu nehrozí," uvedla policie na twitteru. Událost se stala v obci Javornice, která leží asi šest kilometrů východně od Rychnova nad Kněžnou a má asi tisíc obyvatel. Místo činu potvrdil místostarosta Javornice Aleš Čapka.

"V rodinném domě byla nalezena tři mrtvá těla. Víc k tomu dnes uvádět nebudeme," řekla policejní mluvčí Iva Kormošová. Televize Nova na serveru uvedla, že muž zabil ženu a dítě a pak spáchal sebevraždu. Tuto informaci policie nepotvrdila.

"Je to v horní části obce Javornice na Rychnovsku směr Slatina nad Zdobnicí. Je to v místní čtvrti Betlém, je to tu zapáskované, je tady policie. Co přesně se stalo, nevím," řekl dnes večer Čapka.

Jan Rázek, který bydlí nedaleko, dnes řekl, že muž, který v domě žil, byl zřejmě profesionální voják. "To, co se stalo, vím jen z doslechu. Šlo o bezproblémovou rodinu. S manželkou a klukem měl (muž) novostavbu," řekl Rázek.

Zatím poslední případ násilí v rodině se v Královéhradeckém kraji stal na konci května na Jičínsku, kde pětapadesátiletý muž v rodinném domě podle policie zaútočil na svou osmačtyřicetiletou manželku a dvaadvacetiletého syna. Policie muže následně obvinila z dvojnásobného pokusu o vraždu a z přečinu nebezpečného vyhrožování. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelému muži 15 až 20 let vězení nebo trest výjimečný.

Loni policie v Královéhradeckém kraji vyšetřovala jednu vraždu a dva pokusy o vraždu. Z toho dva případy se staly ve věznicích. Všechny skutky se policii podařilo objasnit. Jedinou dokonanou vraždu podle policie spáchal loni v květnu ve vazební věznici v Hradci Králové čtyřiatřicetiletý vězeň, který v jedné z cel zabil dvaačtyřicetiletého spoluvězně.

Vícenásobnou vraždu policie v Česku vyšetřuje od konce letošního dubna, kdy devětadvacetiletý muž v Kostelci na Hané na Prostějovsku zabil tři lidi - svého bratra, sestru a otce. Obviněný podle policie členy své rodiny zavraždil zvlášť surovým a trýznivým způsobem a po předchozím uvážení. Muž se k činu doznal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, úmrtí, Rychnovsko, policie, okres Rychnov nad Kněžnou, místo činu, Javornice, rodinný dům, Královéhradecký kraj, Rychnov nad Kněžnou, Policie České republiky, Česko, TV Nova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domě na Rychnovsku nalezena tři mrtvá těla. Policie vyšetřuje násilné úmrtí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.