Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mladík se pokusil ujet policejní hlídce. Když s autem zapadl, přesednul si na zadní sedačku

Teprve osmnáctiletý mladík skončil obličejem k zemi a s pouty na rukou poté, co se pokusil ujet policejní hlídce v obci Pěkov na Náchodsku. Jelikož má vyslovených několik zákazů řízení, chtěl předstírat, že neřídil. Přesedl si na zadní sedačku auta.

"Policisté se rozhodli v uplynulých dnech zkontrolovat řidiče stříbrného vozidla BMW. Ten však nereagoval na výzvu k zastavení. Naopak zrychlil a snažil se hlídce ujet,“ uvedla na policejním webu mluvčí Lucie Konečná.  

Jeho cesta skončila po pár metrech na rozbahněné polní cestě. Tam se s vozem zasekl a v jízdě nemohl pokračovat. Když zjistil, že neujede, alespoň si přesedl na zadní sedačku. Policistům se následně pokoušel vysvětlit, že řídil ten druhý. „Já nejsem zletilej, je mi 14 roků. To řídil ten druhej, do p**či,“ křičel na policisty při zatýkání.  

Ještě na místě policisté zjistili, že jde o osmnáctiletého mladíka, který nikdy neměl řidičský průkaz. Navíc má vyslovený zákaz řízení, který platí až do konce května roku 2024. Provedená dechová zkouška byla negativní. „Test na psychotropní látky odmítl,“ dodala mluvčí. V případě prokázání viny může jít až na dva roky do vězení.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, doprava, Náchodsko, policie, zatčení, mladík, řidič, auto, kontrola, video, zákaz, řízení, okres Náchod, Pěkov, BMW, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík se pokusil ujet policejní hlídce. Když s autem zapadl, přesednul si na zadní sedačku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.