Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do komunálních voleb v Dobrušce jdou spolu KDU-ČSL a TOP 09. Smlouva je podepsaná

Komunální politici KDU-ČSL a TOP 09 podepsali tento týden předvolební koaliční smlouvu do Zastupitelstva města Dobruška. Cílem spolupráce je nabídnout dobrušským občanům kompetentní osobnosti, které nejsou na městský úřad ani žádnou jinou organizační složku města napojeni formou zaměstnaneckého poměru, uvedli zástupci stran v tiskové zprávě.

Lídrem společné kandidátky se stal Jiří Gregor za KDU-ČSL, který je současným zastupitelem města. Dvojkou je Jan Kalenský za TOP 09, asistent senátora Jana Grulicha. 

„Dobruška je naším domovem a řada dlouhodobých projektů je v něm před dokončením. Zmíním dva projekty z mnoha. Existovala silná poptávka sportovních oddílů na existenci sportovní haly, která je teď před dokončením. Vedení města odvedlo dobrou práci, na které jsme se v zastupitelstvu podíleli,“ uvedl Gregor.  

Mezi další úspěchy zastupitelstva řadí například brzké otevření domova pro seniory F. A. Skuherského v Opočně, na kterém se Dobruška se podílela.  

„Chceme v maximální míře podpořit další výstavbu družstevních bytů. Pro budoucnost Dobrušky bude důležité, aby zde mladé rodiny s dětmi zakotvily a nestěhovaly se do velkých měst. Musíme jim jako město kromě dostupného bydlení umět nabídnout i atraktivní prostředí k životu,“ doplňuje Jan Kánský. 

Konkrétní volební program koalice zatím nemá. Programové body voličům hodlá představit v létě během své kampaně.  

Ohodnoť článek

Foto Roman Matula

Štítky KUD-ČUSL, TOP 09, koalice, spolupráce, volby, region, zastupitelstvo, Dobruška, politika, komunální, KDU-ČSL, Jan Grulich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do komunálních voleb v Dobrušce jdou spolu KDU-ČSL a TOP 09. Smlouva je podepsaná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.