Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Po nezvládnutém smyku řidička otočila svou Fabii na střechu. Skončila v péči lékařů

Mokrá silnice a příliš vysoká rychlost. Nebezpečná kombinace, která může skončit dopravní nehodou. Jedna taková se stala včera odpoledne na silnici II. třídy mezi obcemi Sukorady a Bašnice. Šestačtyřicetiletá řidička bílé Škody Fabia dostala smyk a během nehody přetočila svůj vůz na střechu.

„V levotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobila rychlost, dostala smyk, vyjela vpravo na krajnici, následně vlevo do silničního příkopu a poté zpět na silnici. Tam se přetočila na střechu a skončila zpět v příkopu,“ popisuje okolnosti nehody na webu policie mluvčí Eliška Majerová

Po nehodě byla řidička při vědomí, proto s ní policisté provedli dechovou zkoušku. Ta přítomnost alkoholu vyloučila. Následně si ji převzali lékaři. 

Technickou poruchu, jako příčinu dopravní nehody, policisté na místě vyloučili. Předběžná škoda je vyčíslena na 30 tisíc korun. Přesné okolnosti nehody budou vyšetřovat jičínští dopravní policisté.  

Jak bezpečně zvládnout smyk?  

„Obecně lze použít pravidlo: nebrzdit, vyšlápnout spojku a volantem vyrovnat směr jízdy,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. Je však třeba upozornit na to, že je rozdíl mezi smykem auta s předním a zadním náhonem. Většina odborníků se ale přiklání k všeobecnému pravidlu. Brzdit se má před zatáčkou, v ní už ne. Do zatáčky se tedy vjíždí pomalu a projíždí se při pravém okraji silnice.  

„Při smyku, ať už přední nebo zadní nápravy, se doporučuje okamžitě ubrat plyn a nebrzdit. Se zablokovanými koly se automobil hůře ovládá. Výhodu má řidič, který má svůj dopravní prostředek vybaven ABS, ESP nebo TCS,“ uvádí policie na svém webu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, smyk, vozovka, mokrá, Sukorady, Bašnice, foto, policie, vyšetřování, zranění, silnice, střecha, Škoda Fabia, havárie, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nezvládnutém smyku řidička otočila svou Fabii na střechu. Skončila v péči lékařů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.