Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Futurum v Hradci Králové projde modernizací za 200 milionů korun

Společnost CPI Property Group bude investovat téměř 200 milionů korun do modernizace obchodního a zábavního centra Futurum v Hradci Králové. Přestavba se dotkne stravovacího provozu a toalet, stavbaři také vybudují nové propojení mezi pasáží obchodu Tesco s horním patrem. Ve střední části centra vzniknou nové prodejny s módou, uvedla dnes v tiskové zprávě CPI Property Group.

Centrum Futurum je největším obchodním centrem ve stotisícovém Hradci Králové a v kraji. Otevřeno bylo v roce 2000. V roce 2012 bylo rozšířeno o třetinu na 39.100 metrů čtverečných obchodních ploch. V centru je 110 obchodů a multikino Cinestar, má 1350 parkovacích míst. Ročně jej navštíví přes pět milionů nakupujících.

Modernizace centra začne v červnu. Otevření nového stravovacího provozu v horním nákupním podlaží firma plánuje na podzim. Následovat bude stavba propojky mezi pasáží Tesco a horním patrem. "Naším cílem je dopřát zákazníkům větší komfort, modernější prostředí a bohatší nabídku," uvedl Petr Brabec z vedení CPI Property Group, která Futurum vlastní i spravuje.

Poslední velké obchodní centrum v Hradci Králové otevřela v roce 2016 skupina HB Reavis. Její centrum Aupark u vlakového nádraží disponuje 120 obchody o celkové pronajímatelné ploše 20,9 tisíc metrů čtverečních. Nové obchodní centrum Nová Zelená by na 26 hektarech polí na západním okraji města chtěla vystavět developerská společnost J&T Real Estate CZ a majitel pozemků, společnost Endeta. Projekt se nelíbí místním občanům a kvůli problematickému dopravnímu napojení k němu má výhrady i město.

Skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka vlastní hradecké Futurum od roku 2018, kdy jej koupila od realitní investiční skupiny Meyer Bergman. V ČR skupiny CPI Property Group vlastní či spravuje 15 obchodních center.

CPI v Hradci Králové také vlastní hotel Černigov. Záměrem firmy je hotel zbourat a na jeho místě postavit za více než miliardu korun komplex v čele se čtyřhvězdičkovým hotelem Clarion, který doplní kongresové centrum, kanceláře a obchodní prostory.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto OC Futurum

Štítky ČR, trh, stavby, CPI Property Group, Futurum, Hradec Králové, obchod, Tesco, obchodní centrum, hotel, Cinestar, Radovan Vítek, HB Reavis, Aupark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Futurum v Hradci Králové projde modernizací za 200 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.