Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obchodní zóna Nová Zelená v Kuklenách dostala stopku i od kraje. Dokumenty vrátil k přepracování

Královéhradecký kraj se odmítl věnovat dokumentaci k nové nákupní zóně Nová Zelená, kterou chce soukromý investor postavit v Kuklenách. Podle vyjádření krajského úřadu, které má Hradecká Drbna k dispozici, je zpracování vlivu na životní prostředí nedostačující. Po developerovi požaduje přepracování infrastruktury.

„Oznamovatele jsme proto upozornili v rámci zjišťovacího řízení na nedořešené dopravní vazby v dotčeném území. Předaná dokumentace tento stav nereflektovala a dotčené subjekty na tuto skutečnost oprávněně upozornily,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu mluvčí kraje Dan Lechmann.  

To byl jeden z hlavních důvodů, proč krajský úřad nemohl považovat dokumentaci za dostatečnou. Tu tak developerovi vrátil. Podle Lechmanna nejde o nijak mimořádný případ. „Nedostatečně zpracované dokumentace se vrací oznamovatelům běžně, čímž se jim dává prostor i čas na doplnění chybějících či dořešení sporných otázek,“ uvedl redakci.  

Developer má dvě možnosti. Buď projekt přepracovat nebo se ho vzdát. Společnost J&T REAL ESTATE CZ si však stále stojí za názorem, že je nová obchodní zóna v souladu se strategickým plánem rozvoje města. Developer věří, že se mu podaří najít společné řešení, které bude vyhovovat oběma stranám.  

„Materiál máme k dispozici čerstvě. Musíme se s ním nejprve důkladně seznámit ve všech jeho konsekvencích a další postup prodiskutovat s právníky,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu člen představenstva společnosti Jiří Ochetz

Projekt Nové Zelené je pro Kukleny devastující, míní některé hradecké zastupitelské kluby

V posledních několika dnech v Hradci Králové ožil projekt nové obchodní zóny Nová Zelená, která má vzniknout v Kuklenách. Podle současného návrhu jde o jednopatrový nákupní komplex s pasáží a 30 obchody a hobbymarketem. Součástí má být i...

Proti špatně naplánované infrastruktuře bylo i město   

Proti špatné infrastruktuře celého projektu se před pár dny postavilo i samo zastupitelstvo města, které svolalo mimořádné jednání. „Na nedostatečnou kapacitu současných silnic upozorňujeme roky. Je dobře, že krajský úřad po investorovi chce, aby do dokumentace zanesl komunikaci Nová Zelená, což je v podstatě obchvat Kuklen,” uvedl v tiskovém prohlášení pirátský zastupitel Kamil Kubica.   

Proti návrhu se na zastupitelstvu města jednalo ve dvou blocích. V prvním svůj nesouhlas vyjádřilo 25 zastupitelů, v druhém 19. „Město v současné době žádné další obchodní centrum nepotřebuje ať v Kuklenách nebo kdekoli jinde. Navíc stavět obchodní centrum s ohromným parkovištěm na vysoce bonitní zemědělské půdě je nehorázné,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu zastupitel Lubomír Štěpán (ČSSD).  

Developer už v minulosti projekt předělával. A to právě kvůli dopravě v okolí plánovaného centra. „Přepracované řešení představuje robustní dopravní model, který je v porovnání s nezávislou analýzou společnosti Ipsos dokonce naddimenzovaný. Počítá tak raději s mnohem většími počty aut, než kolik jich bude podle všech dostupných modelů do nákupního parku skutečně jezdit,“ uvedl před časem pro redakci zástupce developera Martin Kodeš.   

Velká obchodní zóna Nová Zelená by měla vzniknout mezi současnou ulicí Zelená, Pražskou třídou a silnicí I/11 nedaleko hřbitova v Kuklenách. Současný návrh počítá s vybudováním pasáže se 30 obchody, velkým hobbymarketem a parkováním pro zhruba 1,8 tisíce aut.  

Ohodnoť článek

Foto J&T REAL ESTATE CZ

Štítky Nová Zelená, Kukleny, Hradec Králové, obchodní, zóna, park, projekt, developer, doprava, infrastruktura, zastupitelstvo, jednání, spolupráce, EIA, vrácení, přepracování, zelená, Královéhradecký kraj, Drbna.cz, krajský úřad, J & T REAL ESTATE CZ, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchodní zóna Nová Zelená v Kuklenách dostala stopku i od kraje. Dokumenty vrátil k přepracování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.