Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká nemocnice bude opravovat prostory urgentní medicíny. Před časem je poničil agresivní pacient

Na pacienty, kteří budou muset na Kliniku urgentní medicíny Fakultní nemocnice Hradec Králové, čeká částečné omezení. Od 3. června do 17. června chce nemocnice opravit prostory, které minulý rok v listopadu poničil jeden z agresivních pacientů. Tomu nyní hrozí vězení.

„Kvůli rekonstrukci dojde k úplné uzávěře několika monitorovaných lůžek a také provozu ambulancí interní části kliniky v mimopracovní dobu. Pro pacienty vyžadující pobyt na monitorovaném lůžku bude po dobu rekonstrukce vyčleněna část lůžek stacionáře v Pavilonu interních oborů,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Jakub Sochor.  

Absolutně bez omezení bude fungovat recepce, příjem pacientů i heliport. Omezen nebude ani provoz takzvaného crash-roomu, kde je zajišťována urgentní péče o pacienty se selhávajícími či selhanými životními funkcemi. 

Jde především o opravu prostor, které na konci minulého roku zdemoloval agresivní pacient. Šlo o čtyřicetiletého muže, který rozbíjel vše, co mu přišlo pod ruku. Nejdříve se zaměřil na vybavení kolem lůžka. Nakonec se dostal skrz sádrový strop do meziprostoru pro vzduchotechniku a elektroinstalaci. Odtud ho dostala až policie.  

„Policisté s ním ihned navázali komunikaci. Muž však nehodlal prostor opustit a bylo velmi těžké s ním komunikovat. Navíc i nadále demoloval prostor kolem sebe,“ uvedla před časem na webu policie mluvčí Lucie Konečná. Nikdo z personálu nebyl při incidentu zraněn. Škoda po řádění muže na drogách se vyšplhala na zhruba 100 tisíc korun.  

 V současné době je muž obviněn z poškozování cizí věci. Za to mu hrozí rok ve vězení. Kriminalisté zároveň podali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky FNHK, urgentní, příjem, fakultní, nemocnice, Hradec Králové, rekonstrukce, oprava, poškození, agresor, vězení, policie, krimi, omezení, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor, Lucie Konečná, lékařství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice bude opravovat prostory urgentní medicíny. Před časem je poničil agresivní pacient  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.