Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Rekonstrukce Národní ulice v Trutnově jde do druhé etapy. Řidiči tudy stále neprojedou

Rekonstrukce Národní ulice v Trutnově jde zatím podle harmonogramu. V rámci první etapy se pracovalo na nových inženýrských sítích. Ty jsou hotové a radnice se proto pustí do fáze číslo dvě. V rámci ní se začne opravovat samotná ulice i chodníky podél ní.

Druhá etapa počítá s rekonstrukcí od křižovatky s Blanickou po Českou ulici. „Nejprve začne VaK Trutnov, který zde kompletně vymění kanalizaci a vodovod. Poté se přidají plynaři a telekomunikační služby,“ uvedl v tiskové zprávě David Jelínek, vedoucí odboru rozvoje města. 

Než budou práce ve výše zmíněném úseku hotové, radnice začne s opravou povrchu první části. „Kompletní proměny se dočkají chodníky, povrch vozovky a také část zeleně. Do konce léta bychom chtěli položit finální vrstvu asfaltu, tak aby tato část byla hotová před začátkem školního roku,“ uvedl na webu města starosta Trutnova Michal Rosa (ODS).  

Celková rekonstrukce Národní ulice je rozdělená do tří etap, které se dle aktuálního harmonogramu částečně překrývají. Posledním opravovaným úsekem bude část od České po Libušinu ulici. Během celé rekonstrukce je ulice uzavřena pro veškerou dopravu. Opravu provádí společnost Repare Trutnov, radnice za ní zaplatí necelých 15 milionů korun.  

Ohodnoť článek

Foto MU Trutnov

Štítky Trutnov, rekonstrukce, Národní, ulice, etapa, oprava, omezení, doprava, radnice, Michal Rosa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Národní ulice v Trutnově jde do druhé etapy. Řidiči tudy stále neprojedou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.