Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič nezvládl rychlou jízdu a s autem vyletěl ze silnice. Auto skončilo na střeše, muž v péči lékařů

Mokrá silnice, rychlá jízda a smyk. Pravděpodobná souhra okolností, která zavinila dopravní nehodu sedmačtyřicetiletého muže mezi Trutnovem a Novým Rokytníkem. Řidič skončil v nemocnici, auto je na odpis.

„Zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy dostal v levotočivé zatáčce smyk. Jízda skončila nárazem do náletových dřevin a vozidlo se přetočilo na střechu,“ uvedla na policejním webu mluvčí Lucie Konečná.  

Přivolaná policejní hlídka s mužem provedla dechovou zkoušku. Její výsledek byl negativní. Řidič však skončil v péči lékařů. Auto je na odpis. Škodu policisté odhadli na 300 tisíc korun.  

Jak bezpečně zvládnout smyk? 

„Obecně lze použít pravidlo: nebrzdit, vyšlápnout spojku a volantem vyrovnat směr jízdy,“ uvedla mluvčí Konečná. Je však třeba upozornit na to, že je rozdíl mezi smykem auta s předním a zadním náhonem. Většina odborníků se ale přiklání k všeobecnému pravidlu. Brzdit se má před zatáčkou, v ní už ne. Do zatáčky se tedy vjíždí pomalu a projíždí se při pravém okraji silnice. 

„Při smyku, ať už přední nebo zadní nápravy, se doporučuje okamžitě ubrat plyn a nebrzdit. Se zablokovanými koly se automobil hůře ovládá. Výhodu má řidič, který má svůj dopravní prostředek vybaven ABS, ESP nebo TCS,“ uvádí policie na svém webu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky doprava, nehoda, smyk, rychlost, policie, vyšetřování, foto, prevence, jízda, silnice, Trutnov, Nový Rokytník, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nezvládl rychlou jízdu a s autem vyletěl ze silnice. Auto skončilo na střeše, muž v péči lékařů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.