Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli neúspěšné dotaci na nový fotbalový stadion bude Hradec Králové žalovat Národní sportovní agenturu

Národní sportovní agentura (NSA) definitivně rozhodla. V polovině dubna zaslala Hradci Králové rozhodnutí o úplném zastavení řízení ve věci třísetmilionové dotace na nový fotbalový stadion v Malšovicích. Radnice považuje podobný postup za diskriminační. Proto chce na NSA podat žalobu. Město o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

„Národní sportovní agentura v rozhodnutí uvedla, že poskytnutí dotace by představovalo veřejnou podporu podle práva Evropské unie, která není slučitelná s jejím vnitřním trhem. Tyto závěry NSA jsme od počátku důrazně odmítali. Bohužel jsme tento nesouhlas, jinak než podáním správní žaloby nemohli vyjádřit. Proti rozhodnutí totiž na základě příslušného zákona není odvolání ani jiný opravný prostředek přípustný,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

Žaloba se bude věnovat několika základním bodům. Jedním z nejdiskutovanějších bodů byla samotná metoda stavby. Tedy městem prosazovaná forma Design & Build „Národní sportovní agentura v odůvodnění napadeného usnesení uvádí, že byla povinna posoudit motivační účinek individuálně, z textu ale nijak nevyplývá, v čem toto individuální posouzení spočívalo,“ napsala ve zprávě náměstkyně pro dotace Monika Štayrová (ANO). 

Hradec Králové chce soudně napadnout i samotnou výzvu. Podle radnice významným způsobem ovlivnila možnost jednotlivých žadatelů. Žalobou napadá i procesní stránku řízení vedeného agenturou, uvedla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. 

Město už má podklady pro úpravu smlouvy na nový stadion. Stavba se může prodražit o 68 milionů

Už několik týdnů se mluví o tom, že se stavba nového fotbalového stadionu v Hradci Králové prodraží. O kolik se nová multifukční aréna prodraží zatím není jasné. Podrobnosti nezveřejnil dodavatel ani vedení města. Návrh na dodatek ke smlouvám...

Letos v lednu vyzval Hradec Králové ke zrušení dotační výzvy. Podle pracovníků magistrátu měla být plná nedostatků, které vedli ke komplikacím s neúspěšnou žádostí o 300 milionů korun na nový fotbalový stadion.   

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky fotbalový, stadion, Hradec Králové, žaloba, Národní sportovní agentura, soud, sport, dotace, neúspěšná, FC Hradec Králové, fotbalový stadion, NSA, Malšovice, Evropská unie, Alexandr Hrabálek, ODS, Monika Štayrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli neúspěšné dotaci na nový fotbalový stadion bude Hradec Králové žalovat Národní sportovní agenturu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.