Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ŘSD začalo opravovat mosty na silnici z Hradce do Chlumce. Objízdná trasa vede po dálnici

Ředitelství silnic a dálnic se pustilo do rekonstrukce tří mostů na silnici druhé třídy z Hradce Králové do Chlumce nad Cidlinou. Postupně budou komplikace na řidiče čekat v Písku, Obědovicích a Kratonohách. První oprava se koná za úplné uzavírky. Objízdná trasa vede po D11.

„Jako první začala oprava mostu v Písku, kde již proběhlo bourání živičných vrstev a demontáž záchytného zařízení. V rámci opravy tohoto mostu došlo k úplné uzavírce silničního provozu v místě opravy,“ popsala ve své zprávě Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD. 

Kvůli rekonstrukci jsou stanovené dvě objízdné trasy. Osobní vozidla do 3,5 tun musí po silnici přes Chudeřice a Starou vodu. Pro nákladní dopravu vede objízdná trasa po dálnici. Ve směru z Hradce Králové je objízdná trasa vedena po klasické trase. Na dálnici se najíždí přes Dobřenice. V opačném směru vede objížďka od Chlumce až do Hradce Králové po dálnici.  

Rekonstrukce už začala i na mostu v Obědovicích. Ten v Kratonohách přijde na řadu jako poslední. V obou případech se budou práce konat za provozu. Řidiči budou stavbou projíždět kyvadlově.  

„U všech mostů dochází vlivem poškozené hydroizolace k zatékání do nosné konstrukce. Toto spolu s nízkou kvalitou použitých monolitických betonů působí postupné zhoršování stavebního stavu,“ uvedla Drkulová.  

Rekonstrukce všech tří mostů na spojnici mezi krajskou metropolí a Chlumcem nad Cidlinou skončí koncem října. ŘSD za opravu zaplatí 22,5 milionu korun. 

Ohodnoť článek

Foto Olomoucký kraj

Štítky ŘSD, rekonstrukce, objízdná, trasa, D11, most, Obědovice, Kratonohy, Písek, Chlumec nad Cidlinou, Hradec Králové, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, dálnice, oprava, Dálnice D11, Chudeřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začalo opravovat mosty na silnici z Hradce do Chlumce. Objízdná trasa vede po dálnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.