Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V krajské nemocnici ve Dvoře Králové začala stavba operačních sálů

V Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem, která patří Královéhradeckému kraji, začala výstavba nových operačních sálů se zázemím. Stavební práce vyjdou na 62,6 milionu korun. Stavba by měla trvat jeden rok. Nástavbu nových operačních sálů se zázemím na budově laboratoří postaví firma Stylbau. Celkové náklady na vybudování operačních sálů, včetně vybavení, které není součástí této zakázky, kraj odhaduje na 95 milionů korun.

"Investiční záměr na výstavbu nových operačních sálů je starý několik let. Dlouhou dobu po dokončení laboratoří ale nepadlo rozhodnutí, zda tuto budovu doplní nástavba. Teprve nové vedení kraje se loni k tomuto kroku rozhodlo. Tuto investici považuji ze střednědobého pohledu za velmi důležitou pro celý region Královédvorska," uvedl hejtman Martin Červíček (ODS).

Současné operační sály, které slouží především chirurgii a urologii, prošly poslední úpravou před 40 lety a jejich stav podle zástupců hejtmanství již neodpovídá potřebám moderní medicíny.

"Dva nové operační sály vzniknou v nástavbě budovy laboratoří, kterou s hlavní budovou propojí nadzemní spojovací krček. V navrženém druhém nadzemním podlaží budou vedle sálů také prostory sterilizace a provozní zázemí. Ve třetím podlaží bude technické zázemí," uvedl náměstek hejtmana pro investice Pavel Bulíček (Piráti).

Vybudování nástavby bude stát na základě výsledku veřejné soutěže 62,6 milionu korun, kraj je uvolní z Fondu rozvoje a reprodukce. Investici ve dvorské nemocnici podpořil 20 miliony korun majitel královédvorské textilky Juta Jiří Hlavatý, který nemocnici finančně pomohl už v minulosti.

Lékaři Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem, která vznikla v roce 1927 a patří mezi zdravotnická zařízení Královéhradeckého kraje, ročně dělají okolo 1500 operací. Kraj má nemocnice také v Trutnově, Jičíně a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Dvůr Králové nad Labem, operační sál, laboratoř, Městská nemocnice Dvůr Králové, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Jiří Hlavatý, Pavel Bulíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krajské nemocnici ve Dvoře Králové začala stavba operačních sálů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.