Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tradiční závody, pouť nebo MINT Market v Hradci Králové. Kam o víkendu vyrazit?

Před víkendem Hradecká Drbna přináší tradiční přehled nejzajímavějších akcí. Na své si přijdou milovníci rockové muziky, motocyklových závodů, poutí nebo trhů. I v závislosti na počasí si na své přijde velká část čtenářů.

Hořice nabídnou legendární závod i tradiční pouť   

O víkendu se v Hořicích jede tradiční závod 300 zatáček Gustava Havla. Jde o mezinárodní mistrovství České republiky na přírodních okruzích, který se jezdí v Hořicích v Podkrkonoší od roku 1936. První závodníci na trať vyjedou v sobotu v devět hodin ráno, kdy je na programu měřený trénink. Poslední závod se pojede ve třídě Superbike a je v plánu na neděli od 15:55.   

Během víkendu však Hořice nabídnou i další vyžití. Na takzvaném Gothardu se ode dneška až do neděle koná tradiční pouť. Ta nabídne několik tradičních atrakcí, stánky s jídlem, pitím a suvenýry.   

Zahájení lázeňské sezony   

V sobotu 21. května vstoupí do své lázeňské sezony město Lázně Bělohrad. Tradiční akce začne v deset hodin dopoledne v lesoparku Bažantnice nedaleko golfového hřiště. Celodenní program nabídne woman show Haliny Pawlowské, aktivity pro děti nebo sportovní aktivity. Letošní 30. ročník bude spojen s food festivalem.   

MINT Market v Hradci Králové 

Během soboty se bude v Hradci Králové na Smetanově nábřeží konat MINT Market. Nabídnou padesát stánků malých, lokálních a nezávislých tvůrců. K vidění bude jarní móda, designové doplňky, oblečení pro děti, hračky, šperky, kabelky, pásky a boty, bio kosmetiku a stovky dalších originálních výrobků přímo od jejich autorů. Chybět nebudou ani vybrané delikatesy. 

Festival... Zažít nejvíc  

Festival Zažijte nejvíc ocení především milovníci rockové muziky. Konat se bude v sobotu 21. května v Jičíně. Velké podium bude připraveno na Matějkově cvičišti a během dne se na něm vystřídají kapely Sto Zvířat, Alkehol, Trautenberk, Krucipüsk, Harlej nebo Rybičky 48.  

Divadlo Drak představí svoji historii   

Během soboty i neděle mohou rodiny s dětmi vyrazit na výstavu do Divadla Drak. Výstava Příběh Draka 1958–2018 vypráví příběh 60leté historie Divadla Drak. Prostřednictvím vystavených loutek, fotografií, scénografických návrhů, ukázek z inscenací a dalších dobových materiálů zachycuje proměny drakovského divadelního jazyka a zároveň přibližuje nezaměnitelnou atmosféru divadla.  

Festival Jiřího Šlitra   

Rychnov nad Kněžnou nabídne netradiční festival Jiřího Šlitra. Ten se bude konat v sobotu 21. května od 17:00 v místním divadle. Na programu je vystoupení kapel The Dixieland, Mezcla Cebana, Big Band Jiřího Pavlíka nebo Musica Balkania. 

Ohodnoť článek

Foto Markus Distelrath | Pixabay | Zdroj Kudy z nudy, AMKJ, Kam vyrazit, MMHK, MU Rychnov nad Kněžnou

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, rock, koncert, motorky, 300, zatáček, Hořice, pouť, market, Hradec Králové, Drbna.cz, Divadlo Drak, Gustav Havel, Jiří Šlitr, Česko, Jaroslav Kvapil, Halina Pawlowská, Podkrkonoší, Alkehol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční závody, pouť nebo MINT Market v Hradci Králové. Kam o víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.