Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidič odjel od nehody. Hradecká policie ho vypátrala, nadýchal tři promile

Padesátiletý řidič osobního vozu Škoda Octavia zavinil dopravní nehodu v ulici Akademika Bedrny v Hradci Králové. Narazil do předním brzdícího vozu VW Caddy, které dávalo přednost chodci na přechodu. Z místa se následně pokusil ujet. Důvod měl dobrý. Nadýchal tři promile.

„Na místo byla okamžitě vyslaná hlídka z pohotovostního a eskortního oddělení, která vozidlo i řidiče během půl hodiny vypátrala v ulici Velká,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Iva Kormošová. Dechová zkouška provedená na místě ukázala tři promile.  

Opilému muži policisté zadrželi řidičský průkaz a převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici, kde vystřízlivěl. Teď ho čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to může skončit na šest měsíců až tři roky ve vězení.  

Při nehodě nikoho nezranil. Provedená dechová zkouška u řidiče z nabouraného vozu byla negativní. Svým chováním však způsobil škodu kolem 50 tisíc korun.  

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, alkohol, Hradec Králové, pátrání, zákaz, řízení, záchytná, stanice, Škoda Octavia, Volkswagen Caddy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič odjel od nehody. Hradecká policie ho vypátrala, nadýchal tři promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.