Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové ošetřila přes 500 uprchlíků z Ukrajiny

Od začátku válečného konfliktu na Ukrajině ambulantně ošetřila Fakultní nemocnice Hradec Králové přes 500 ukrajinských uprchlíků. Zhruba 80 ukrajinských pacientů bylo hospitalizováno. V areálu nemocnice funguje pro uprchlíky čtyři takzvané UA pointy, kde mohou být ambulantně ošetřeny.

„Počty pacientů z Ukrajiny, kteří přicházejí se svými zdravotními potížemi do hradecké nemocnice, se v posledních týdnech nijak výrazně nemění. Denně je ambulantně vyšetřeno zhruba 20 pacientů, počet aktuálně hospitalizovaných se pohybuje kolem deseti,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel hradecké nemocnice Vladimír Palička.  

Podle nemocnice jde ve většině případů o drobnější akutní problémy. Často se jedná o bolest zubů nebo nevolnost. „Lékaři Fakultní nemocnice Hradec Králové však v několika případech zajišťují i komplexní léčbu pacientům z Ukrajiny s většími zdravotními problémy, například onkologickou léčbu,“ uvedl ve své zprávě mluvčí nemocnice Jakub Sochor.  

Pro ukrajinské uprchlíky platí ve Fakultní nemocnici Hradec Králové prakticky stejná pravidla jako pro ostatní pacienty. Dospělé ošetří v budově Emergency pod heliportem. Pro akutní problémy u dětí je určená dětská klinika. Stejná pravidla platí i v případě potřeby využít zubní pohotovost.  

Těhotné ženy z Ukrajiny mohou směřovat přímo na porodnickou a gynekologickou kliniku, ostatní ženy s gynekologickými problémy nejdříve musí na Emergency.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky FNHK, nemocnice, Hradec Králové, uprchlík, Ukrajina, ošetření, statistika, válka, konflikt, ambulance, pohotovost, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pacient, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové ošetřila přes 500 uprchlíků z Ukrajiny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.