Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Trutnově vzniklo nové poradenské a vzdělávací centrum. Pomůže především studentům a žákům

V Trutnově skončila stavba nového poradenského a vzdělávacího centra při pedagogicko-psychologické poradně. Nový objekt vznikl rekonstrukcí starého internátu střední lesnické školy. Práce naplánoval, připravil a také zaplatil Královéhradecký kraj. Z vlastní kapsy zaplatil 30 milionů korun. Dalších 45 milionů se podařilo získat z dotace.

„Ve své každodenní praxi se pedagogové setkávají s nejrůznějšími výukovými a výchovnými problémy a nemusí se jednat pouze o výukově slabší žáky. Své obtíže řeší i ti talentovaní. Děti a jejich rodiče musí vědět, že existuje řešení a že jim lze pomoci,“ vysvětluje v tiskové zprávě kraje význam centra náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). Zároveň doplňuje, že centrum bude nabízet jak poradenské, tak vzdělávací služby.  

V nové budově budou sídlit celkem tři organizace. Vedle pedagogicko-psychologické poradny zde bude i pedagogické centrum a školské pracoviště pro další vzdělávání učitelů. V celém Královéhradeckém kraji se nachází celkem pět pedagogicko-psychologických poraden. V každém okresním městě je jedna. V Trutnově však vzniklo centrum, které nabízí kompletní pedagogické služby.   

„Rekonstrukcí prošla všechna podlaží budovy včetně úprav venkovního prostranství, výměny střešní krytiny a kompletního zateplení. V rámci projektu jsme také pořídili vybavení do nových odborných pracoven. Pro osoby s tělesným postižením jsme zajistili bezbariérový vstup instalací osobního výtahu, díky kterému budou mít i snadnější pohyb po budově,“ popisuje v tiskové zprávě náměstek Pavel Bulíček (Piráti).  

Práce trvala celkem 19 měsíců a Královéhradecký kraj za ně zaplatil 75 milionů korun. 45 milionů se podařilo do krajského rozpočtu vrátit díky dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky centrum, Trutnov, pedagogické, psychologické, poradna, vzdělání, podpora, student, žák, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Česká pirátská strana, Pavel Bulíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově vzniklo nové poradenské a vzdělávací centrum. Pomůže především studentům a žákům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.