Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do komunálních voleb v Hradci Králové vstoupí nový hráč. Subjekt složený z ředitelů škol

Do komunálních voleb v Hradci Králové vstupuje nový politický subjekt nazvaný Hradečtí kantoři a Nestranicí. Jak už název napovídá, kandidátka je složena především z ředitelů základních škol v Hradci Králové. Lídrem je ZŠ Mandysova Jan Faltýnek. Dvojkou je Roman Polda, ředitel ZŠ Štefánikova.

„Jako manažeři dlouhodobě a spolehlivě ovlivňujeme zcela zásadní oblast veřejných služeb ve městě. Potřeby obyvatel Hradce známe z první ruky: jsou to tisíce rodičů či prarodičů našich žáků či naši bývalí žáci. Využití našich schopností ve vedení města nabízí lidem, kteří chtějí v politice města změnu ve prospěch rozumné a odpovědné akceschopnosti, jasnou volbu,“ uvedl v tiskové zprávě lídr kandidátky Jan Faltýnek (HKN). 

Podle sdružení mohou hradečtí kantoři nabídnout kvalitní manažerské schopnosti. Podle vyjádření nového politického subjektu jsou ředitelé školních zařízení stavěny do stejné pozice jako manažeři menších nebo středních podniků.  

"Musíme se orientovat a prakticky rozumět všem jejím oblastem navzdory nedostatku metodické či personální podpory: vedle řízení školy odpovídáme za investice, hygienu, bezpečnost práce, vypisujeme veřejné zakázky či realizujeme projekty z evropských fondů,“ uvedl v tiskové zprávě Roman Polda (HKN).  

PŘEHLED: Kdo bude příštím primátorem Hradce Králové?

Komunální volby do zastupitelstev měst a obcí se letos budou konat v pátek 23. a v sobotu 24. září. Ačkoliv to žádná z politických stran oficiálně nepotvrdila, boj o primátorské křeslo v Hradci Králové začal. Řada politických uskupení už dokonce...

Z názvu už je evidentní, že jednou z priorit bude školství v Hradci Králové. HKN v tiskové zprávě uvedlo, že nechce slibovat krátkodechá a rádoby jednoduchá řešení městských projektů. Řada z nich je během na dlouhou trať.  

„Neslibujeme, že opravíme Benešovu třídu, pomůžeme Hradci od dopravních zácp či zrekonstruujeme Velké náměstí, přestože víme, jak moc je to třeba. Realizaci těchto projektů však naše erudice, empatie a komplexní zkušenosti prostě jednoznačně prospějí a jsme schopni je efektivně rozhýbat,“ uvedl Faltýnek.  

Jako nově vzniklý subjekt HKN doufá, že dostane dostatečné množství hlasů, aby se dostalo do zastupitelstva. “Pro případnou koalici jsme připraveni jednat se všemi stranami a hnutími, kterým záleží na rozvoji našeho města a s nimiž se shodneme názorově, programově i lidsky. Nejsme ochotni koaličně spolupracovat se subjekty nedemokratickými s autoritářskými znaky,” uvedl pro Hradeckou Drbnu Faltýnek.  

Jan Faltýnek (HKN) Vystudoval učitelství pro druhý stupeň základních škol v oborech biologie a chemie. Od roku 1985 učil na hradecké Základní škole Mandysova, kde se v roce 1991 stal ředitelem. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HKN | Petr Bezděk

Štítky volby, komunální, Hradec Králové, Hradečtí kantoři a Nestranicí, HKN, Jan Faltýnek, základní škola, tisková zpráva, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do komunálních voleb v Hradci Králové vstoupí nový hráč. Subjekt složený z ředitelů škol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.