Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

FOTO: Březhradští dobrovolní hasiči mají novou zbrojnici

Do nových prostor se během letošních prázdnin přestěhovali dobrovolní hasiči v Březhradě na jihu Hradce Králové. Nová hasičská zbrojnice nahradila stávající provizorní sklad, který již nevyhovoval provozu výjezdové jednotky a činnosti družstva. Stavba, ve které bude mít zázemí i březhradská komise místní samosprávy, stála 15,7 milionu korun vč. DPH, město na tuto investici získalo dotaci z fondů EU z programu IROP ve výši 11,7 milionu korun.

Nová hasičská zbrojnice byla postavena jako zcela nový objekt na konci obydlené části Březhradu u výjezdu na Libišany nebo Pohřebačku. „Březhradští hasiči zasahují při požárech, při mimořádných událostech spojených se suchem nebo haváriemi nebezpečných látek. Díky novému zázemí se zvýšila jejich připravenost pro řešení takovýchto situací,“ říká primátor Hradce Králové Zdeněk Fink. „Jde o předposlední jednotku SDH v Hradci Králové, která neměla odpovídající zázemí. Nyní již zbývá zrekonstruovat zbrojnici v Plotištích. Projekt i stavební povolení již máme, díky dotacím zbyly v rozpočtu i potřebné peníze.  Věřím, že v zastupitelstvu najdeme shodu a se stavbou se začne co nejdříve,“ dodává primátor.

Sbor dobrovolných hasičů v Březhradě, který byl založený již v roce 1887, má v současnosti zhruba sto členů, z nichž 24 tvoří aktivní výjezdovou jednotku. „Daří se nám úspěšně pracovat i s mládeží. Máme v družstvu třicet dětí, se kterými nyní budeme moci kvalitně fungovat uvnitř, ale i venku, kde máme novou dráhu,“ prozradil velitel jednotky Pavel Oščiatka. Březhradští hasiči doposud sídlili v provizorním plechovém skladu bez řádného zázemí, který nebyl vytápěný a nedostačoval potřebám jednotky a sboru. V nové zbrojnici jsou nyní garáže pro techniku, sociální zařízení, kancelář a zasedací místnost, kterou včetně venkovního zázemí bude moci pro obyvatele Březhradu využívat i komise místní samosprávy.

Stavba nové hasičské zbrojnice začala v červnu loňského roku. Celkové náklady na tuto investici jsou 15,7 milionu korun včetně DPH, přičemž město na ni získalo dotaci z IROP ve výši 11,7 milionu korun.

Tisková zpráva | Foto Tomáš Vodička

Štítky SDH, hasiči, Březhrad, zbrojnice, muniční sklad, Hradec Králové, hasičská zbrojnice, dotace, Evropská unie, Zdeněk Fink, Libišany, sbor dobrovolných hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Březhradští dobrovolní hasiči mají novou zbrojnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.