Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvojice mužů se posilnila alkoholem, pak se pokusila odjet autem. Nadýchali téměř čtyři promile

Další rekordmany musela řešit policie v Náchodsku. Na linku 158 zavolal náhodný svědek, který popsal dva opilé muže, kteří se snaží odjet svým vozem. Daleko však neodjeli. Do pár minut byla na místě hlídka, která provedla dechovou zkoušku. Jeden nadýchal 3,3 a druhý 3,79 promile.

„Muži se snažili nastartovat vozidlo. Po popojetí se měla ozvat rána. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal hlídku, která oba muže velmi rychle našla,“ uvedla na policejním webu mluvčí Lucie Konečná.  

Ze situace nebylo zřejmé, který z mužů řídil. Přivolaná hlídka proto provedla dechovou zkoušku se všemi zúčastněnými. První muž nadýchal 3,3 a o pár minut později 3,1 promile. Dvou zkoušek se dočkal i jeho kamarád. Nejdřív 3,79. Následně 3,77 promile alkoholu v dechu.  

Díky kamerovým záznamům se nakonec podařilo určit řidiče. „V těchto dnech sdělili ustanovenému řidiči, ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě prokázání viny hrozí až rok za mřížemi,“ uvedla mluvčí.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, alkohol, test, zákaz, řízení, Náchod, kamarádi, rekordman, svědek, okres Náchod, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice mužů se posilnila alkoholem, pak se pokusila odjet autem. Nadýchali téměř čtyři promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.