Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Destinační společnosti v kraji dostanou o 300 tisíc korun víc. Odměna je má motivovat

V Královéhradeckém kraji v současnosti působí sedm certifikovaných destinačních společností, které hejtmanství podporuje pravidelně. V letošním roce dostanou o 300 tisíc korun víc. Peníze mohou využít například na náklady spojené s provozem. Především však mají působit jako motivace k realizaci rozvojových projektů.

Královéhradecký kraj každoročně podporuje tyto destinační společnosti částkou 400 tisíc korun. V letošním roce přidá dalších 300 tisíc korun. „Role destinačních společností je v systému podpory cestovního ruchu nezastupitelná. Jejich pracovníci dobře znají místní podmínky a mají neocenitelné kontakty na místní samosprávu i podnikatelský sektor,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši).  

Konkrétně se jedná o destinační společnosti Krkonoše, Podkrkonoší, Český ráj, Hradecko, Broumovsko, Kladské Pomezí a Orlické hory a Podorlicko. V tomto ohledu je Královéhradecký kraj jedinečný, jelikož má pokryté celé území. Některé společnosti dokonce zasahují do oblastí okolních krajů.  

Hlavním úkolem destinačních společností je podpora cestovního ruchu. Při ní spolupracují s obcemi, podnikateli, provozovateli památek, zástupci chráněných oblastí nebo pořadateli kulturních a sportovních akcí.  

„Navýšení krajského příspěvku je pro nás zásadním krokem, který pomůže stabilizovat jednotlivé destinační společnosti nejen po stránce personální, ale umožní zahájit i nové projekty, jako například analýzy dat či nové mediální kampaně. Jsme velice rádi, že po jednáních na toto navýšení vedení kraje přistoupilo,“ dodala Eva Šulcová, ředitelka oblastní destinační společnosti Krkonoše – svazek měst a obcí. 

Ohodnoť článek

Foto Marcin | Pixabay

Štítky destinační, společnost, Královéhradecký, kraj, podpora, finance, cestovní, ruch, peníze, rozvoj, projekt, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Krkonoše, Východočeši, Eva Šulcová, Český ráj, Podkrkonoší, Broumovsko, Kladské pomezí, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Destinační společnosti v kraji dostanou o 300 tisíc korun víc. Odměna je má motivovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.