Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Se zákazem řízení a téměř trojkou v žíle sednul za volant. Silnice mu byla malá

Někteří řidiči jsou nepoučitelní. Velice často se stává, že za volant usedne člověk, kterému už policie v minulosti zabavila řidičský průkaz. V tomto případě byl šestapadesátiletý muž pod vlivem alkoholu. Se svým vozidlem a 2,8 promile mu byla malá silnice.

„Hlídka náchodských policistů vykonávala hlídkovou činnost a dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, když si všimli kličkujícího vozidla. Okamžitě za ním vyjeli a vozidlo VW Golf zastavili,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

Netrvalo dlouho a hlídka zjistila, že má řidič řízení zakázáno. O řidičský průkaz přišel rozhodnutím Okresního soudu v Náchodě. Ten mu zakázal sednout za volant na tři roky. Tedy do dubna roku 2024. 

Muži nepomohl ani fakt, že během první dechové zkoušky nadýchal 2,8 promile. Po pár minutách policisté provedli i druhou dechovou zkoušku. Ta ukázala výsledek 2,6 promile alkoholu v dechu.  

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla Konečná. Za své chování může muž skončit na dva roky ve vězení.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, alkohol, zákaz, řízení, krimi, Trutnovsko, Lucie Konečná, Volkswagen Golf, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se zákazem řízení a téměř trojkou v žíle sednul za volant. Silnice mu byla malá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.