Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Požár v areálu bývalé Tesly v Hradci Králové způsobil škodu za pět milionů korun

Požár výrobní technologie v areálu bývalého podniku Tesla byl oznámen na krajské operační a informační středisko hasičů v pondělí 3. září v 19:43 hod. Požár vznikl v nejvyšším, čtvrtém patře budovy, kde v tu chvíli byli zaměstnanci ve výrobě. Všichni se stihli před rozšířením požáru evakuovat. Došlo pouze k jednomu zranění.

„Hasiči zahájili hned po svém příjezdu průzkum zasaženého objektu. Kvůli tomu, že se v budově nacházely různé chemikálie a při požáru hořelo větší množství různých materiálů, musel probíhat zásah v dýchací technice,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

I z toho důvodu byl na místo zásahu povolán inprotiplynový kontejner, ve kterém mají hasiči v zásobě dostatek dýchací techniky, kterou si v průběhu zásahu vyměňovali.

„Dalšímu šíření plamenů zabránili hasiči před 21. hodinou, kdy byla ohlášena lokalizace požáru. Jednotky poté objekt procházely, kontrolovaly a vyhledávaly možná další skrytá ohniska. Takto například kontrolovala skupina hasičů z automobilového žebříku střechu objektu i za pomoci termokamery,“ popsala Götzová.

Kompletní likvidace požáru nebyla nahlášena ještě před půlnocí. Celý prostor byl nuceně odvětrán pomocí přetlakové ventilace. Objekt byl následně předán majiteli, kterému byl nařízen 24 hodinový dozor nad požářištěm.

„Na místě začal pracovat bezprostředně po zahájení zásahu také vyšetřovatel hasičů. Na základě prvotního ohledání požářiště byla škoda předběžně vyčíslena na 5 milionů korun. Další průzkum požářiště se uskuteční po jeho vychladnutí v úterý ráno,“ dodala Götzová.

U požáru zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a ze stanice Hradec Králové – Pražská. Dále byly k zásahu povolány jednotky SDH Třebeš, Plácky a Malšova Lhota. Jednotky SDH Svinary a Plačice držely zálohu na stanici.

Autoři

Štítky požár, Tesla, Hradec Králové, škoda, HZS, SDH, Tesla Motors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v areálu bývalé Tesly v Hradci Králové způsobil škodu za pět milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.