Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Safari Park v pátek zahájí letní sezonu. V omezeném provozu bude otevřeno africké safari

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem hodlá odstartovat letní sezonu. Souběžně s ní otevře obě svá safari. To africké prozatím v omezeném provozu jen s některými zvířaty. Vítání jara bude spojené s programem, kterého se účastní herci ze seriálu Zoo.

Safari letos otevře mimořádně brzy  

„Na proslulé dvorské pláně se zatím vypraví jen část zvířat: těšit se můžete na lvy berberské a psy hyenové, jediné české stádo buvolů pralesních, pakoně, watussi, pštrosy, pelikány nebo kriticky ohrožené osly somálské,“ uvedla na webu zoologické zahrady mluvčí Zuzana Boučková. Další zvířata by zatím mohla prochladnout. Proto se do safari výběhu vrátí až později. 

V plném provozu bude od pátku 30. dubna fungovat Lví safari. Návštěvníci ho budou moci opět navštívit svým osobním vozem. 

Jako kompenzaci za omezený provoz Afrického safari Josefa Vágnera nabídne zoologická zahrada snížené vstupné v hodnotě vedlejší sezony. To bude platit do 13. května. Od 14. května se počítá i se znovuzavedením safaribusu.  

Sezonu v zahradě zahájí herci ze seriálu Zoo  

Doprovodný program k zahájení letní sezony v Safari Parku se bude konat tento pátek amfiteátru za Neumannovou vilou. Program začíná ve dvě odpoledne. Během něho se návštěvníkům představí i někteří herci ze seriálu Zoo, který se v zahradě natáčí.  

Kromě autogramiády je připravené například vystoupení Evy Burešové (pz. redakce: představitelka Viki), která zde pokřtí své nové album. „Naše deska písní k seriálu ZOO přivede starší generaci do hezkých vzpomínek, a zároveň té generaci mladší představí písně, které již třeba ani nemůže znát, a pozná je díky Vaškovi Noidu Bártovi i v novém kabátě. Věřím, že si každý jednu oblíbenou najde, a doufám, že mu vykouzlí úsměv na rtech a krásné nové vzpomínky,” popisuje Eva Burešová

Seriál ZOO se natáčí v Safari Parku pravidelně. Štáb areál zahrady navštívil naposledy o víkendu. Ačkoliv jsou příběhy zachycené na kameru čistě fantazií scénáristů, některé vychází ze skutečných příběhů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky Safari Park, safari, lví, sezona, léto, jaro, program, Eva Burešová, Zoo, seriál, zoologická, zahrada, Dvůr Králové nad Labem, zoologická zahrada, ZOO Dvůr Králové, herec, Josef Vágner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park v pátek zahájí letní sezonu. V omezeném provozu bude otevřeno africké safari  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.