Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zdrogovaný motorkář se zákazem řízení ujížděl policii

V pondělí odpoledne vyjížděli policisté z Nového Bydžova k obci Prasek, kde chtěli zastavit motorkáře se zákazem řízení. Muž se hlídce nejprve snažil ujet, později se ale vzdal. Test na drogy měl pozitivní a další bílý prášek měl po kapsách.

V pondělí kolem patnácté hodiny odpoledne přijali strážníci z Nového Bydžova hlášení, že ze Starých Nechanic směrem na Kobylice jede motorkář se zákazem řízení. Hlídce se muže podařilo dostihnout před obcí Prasek. Na výzvu k zastavení ale nereagoval, a naopak ještě přidal plyn.

Projel Novým Bydžovem, kdy ujížděl vysokou a bezohlednou rychlostí a až v obci Sloupno svůj pokus o únik vzdal. Zvedl ruce nahoru a zastavil,“ uvedla na webu policie tisková mluvčí Iva Kormošová.

Dechovou zkoušku měl muž sice negativní, ta na drogy už ale měla pozitivní výsledek. K požití pervitinu se přiznal. Při prohlídce měl motorkář navíc u sebe další dva sáčky s bílou krystalickou látkou.

Z evidencí vyšlo najevo, že šestatřicetiletý muž má současně dva platné zákazy řízení. Jeden s platností do září 2023 a druhý ještě o půl roku delší,“ dodala mluvčí.

Motorkář si vyslechl podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dvouletý trest ve vězení.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Nový Bydžov, policie, motorkář, drogy, pervitin, zákaz řízení, trest, vězení, dechová zkouška, Prasek, Nechanice, Kobylice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný motorkář se zákazem řízení ujížděl policii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.