Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Práce hasičů je pestrá. Nacvičovali zásahy na raftech i ve výškách a nad volnou hloubkou

Práce hasičů nespočívá jen v likvidaci požárů a zásahů u dopravních nehod. Profesionálové musí projít i výcvikem různých typů záchrany například z vodní hladiny nebo naopak ve výškách a nad volnou hloubkou. Všechny tyto disciplíny pravidelně trénují, aby byli připraveni na ostrý zásah.

S blížícím se létem se hasiči připravují na vodáckou sezonu, která při zásahu vyžaduje specifické dovednosti. Při simulaci záchrany z vodní hladiny hasiči často využívají raftové čluny. Díky nim se lépe dostanou například k vodákům, kterým se na divoké řece převrátila loď.

Čtyřicítka profesionálních hasičů z celého kraje proto o víkendu absolvovala výcvik na řece Orlici, kde otestovala, jak se člun chová v různých situacích.

Mezi hasiči ale existuje i skupina leteckých záchranářů z centrální stanice Hradec Králové, která zasahuje společně s leteckou záchrannou službou Královéhradeckého kraje. Vzájemnou souhru při těchto náročných a intenzivních případech musí také pravidelně nacvičovat.

Konají se tak výcviky se zaměřením na záchranu osob v podvěsu pod vrtulníkem, čímž se tyto speciální letecké činnosti udržují a zdokonalují,“ uvedla na webu hasičů mluvčí Martina Götzová.

Během posledního výcviku si hasiči například vyzkoušeli transport kynologa i s jeho psem. Podobné výcviky se během roku konají pravidelně a hasiči se díky tomu ve svých kompetencích neustále zdokonalují.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, hasiči, výcvik, záchrana, raft, voda, trénink, záchranná služba, vrtulník, podvěs, Orlice, Hradec Králové, vodní povrch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce hasičů je pestrá. Nacvičovali zásahy na raftech i ve výškách a nad volnou hloubkou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.