Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hlad a finanční tíseň dohnaly seniorku ke krádeži jídla. Hlídka za ni nákup zaplatila

Městská policie v Hradci Králové zveřejnila případ z minulého týdne, kdy operační důstojník přijal hlášení o krádeži jídla v jednom z obchodů. Zboží ukradla seniorka, která se hlídce s pláčem přiznala, že je ve finanční tísni a má hlad. Stará se ještě o invalidního syna. Strážníci ženu propustili a nákup za ni zaplatili.

Ke krádeži jídla došlo v jednom z obchodů v Hradci Králové ve večerních hodinách. Starší žena prošla přes pokladnu s košíkem, ve kterém měla několik základních potravin, bez zaplacení. Pracovník provozovny si toho všiml a kontaktoval policii.

Přivolaná hlídka seniorku vyslechla. Ta se jim s pláčem přiznala, že zboží opravdu chtěla odcizit. Dohnal ji k tomu hlad. “Řekla, že je ve finanční tísni, kdy půjčila peníze známé a ta jí ještě půjčku nevrátila. Zároveň finančně podporuje invalidního syna a momentálně jí nezbývá na nákup potravin,“ uvedla ve svém oficiálním vyjádření na webu městské policie Simona Pacltová z oddělení prevence.

Žena všeho velmi litovala a během komunikace s policisty celou dobu plakala. Strážníci seniorku propustili pouze s domluvou a nákup za ni navíc zaplatili.

Vzhledem k okolnostem a čistému trestnímu rejstříku byla paní propuštěna a celá věc byla nahlášena na Odbor sociálních věcí a zdravotnictví magistrátu města,“ dodala Pacltová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, seniorka, krádež, policie, strážníci, hlad, tíseň, finance, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlad a finanční tíseň dohnaly seniorku ke krádeži jídla. Hlídka za ni nákup zaplatila  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.