Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bývalý policista obstarával drogy a varoval známé před hlídkami. Od soudu odešel s podmínkou

Bývalý policista dostal trest za obstarávání drog a napomáhání lidem bez řidičského průkazu vyhnout se kontrolám. Hrozilo mu až pět let vězení. Nakonec od soudu vyšel s podmínkou a peněžitým trestem ve výši 60 tisíc korun. Následujících pět let také nesmí vykonávat činnost v jakýchkoli bezpečnostních sborech.

Bývalý policista z Rychnova nad Kněžnou v době od října 2020 do května 2021 nejméně třikrát obstaral pro známého pervitin za nejméně deset tisíc korun. Při domovní prohlídce u něj hlídka našla rostliny konopí.

K tomu měl poskytovat informace o pohybu policejních hlídek dvěma lidem, kteří přišli o řidičský průkaz. Ti se díky těmto informacím vyhnuli policejním kontrolám a řídili dál i bez dokladů.

Muž byl obviněn loni v květnu a Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové na něj letos v lednu podalo obžalobu.

Na konci února Okresní soud v Rychnově nad Kněžnou uznal policistu vinným za trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a zneužití pravomoci úřední osoby.

"Policista byl odsouzen k trestu odnětí svobody na jeden rok a šest měsíců s podmíněným odkladem se čtyřletou zkušební dobou,“ uvedli v tiskové zprávě zástupci Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Původně mu hrozilo až pět let vězení. Dostal také peněžitý trest ve výši šedesát tisíc korun a na pět let zákaz činnosti u bezpečnostních sborů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky Královéhradecký kraj, Rychnov nad Kněžnou, policista, soud, drogy, informace, služba, zákaz, podmínka, trest, Státní zastupitelství ČR, GIBS, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý policista obstarával drogy a varoval známé před hlídkami. Od soudu odešel s podmínkou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.