Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lázně Bělohrad budují Středisko osobní hygieny. Pomůže seniorům a zdravotně postiženým

Město Lázně Bělohrad přišlo s nápadem na vybudování Střediska osobní hygieny (SOH). Vzniká v Domě s pečovatelskou službou a určené bude především pro seniory a lidem se zdravotním postižením, kteří mají ve své domácnosti ztížené podmínky pro vykonávání pravidelné hygieny. Fungovat by mohlo od začátku května.

„Využít prostory SOH mohou jak stávající uživatelé pečovatelské služby, tak noví zájemci na základě uzavření smlouvy o pečovatelské službě,“ uvedla na webu města vedoucí pečovatelské služby Lenka Bičišťová.  

Středisko bude určeno především pro lidi, kteří jej budou využívat krátkodobě. Například během rekonstrukce koupelny ve své vlastní domácnosti. Sloužit však bude i pro dlouhodobé klienty. V tomto případě má jít o obyvatele, kteří si rekonstrukci koupelny nemůžou dovolit a její současný stav jim hygienu znemožňuje. Například kvůli chybějícímu bezbariérovému přístupu.  

„Během celého pobytu uživatele v prostoru SOH bude přítomna pečovatelka. Pečovatelka pomáhá uživateli se svlékáním, oblékáním, bezpečným pohybem, se samotnou hygienou. Dohlíží na bezpečnost a ve všem potřebném uživateli pomáhá,“ popisuje Bičišťová.  

Souběžně s realizací střediska radnice zažádala o dotaci na automobil, kterým by pracovníci Domova s pečovatelskou službou případné klienty do centra vozili. Stávající vozový park totiž podobnou službu neumožňuje.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto efes | Pixabay

Štítky hygiena, senior, postižení, sociální, služba, Lázně Bělohrad, středisko, pečovatelská služba, Soho

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lázně Bělohrad budují Středisko osobní hygieny. Pomůže seniorům a zdravotně postiženým  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.