Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na bazaru prodávala kalhoty, nakonec sama přišla o víc než sto tisíc korun

Zdá se to možná jako ohraná písnička, ale finta podvodníků, kteří okrádají prodávající na internetových servrech, se stále setkává s úspěchem. V posledním případě, který registruje hradecká policie, podvedená žena inzerovala prodej kalhot. Kupujícímu na jeho pokyn vyplnila údaje ze svého internetového bankovnictví a zloděj ji připravil o více než sto tisíc korun.

Policie na Hradecku řeší další případ podvodu, který byl spáchán přes internet. Jedenadvacetiletá žena prodávala přes bazarovou aplikaci kalhoty. Zájemce jí přes e-mail poslal odkaz pro přijetí platby, na který když žena klikla, byla přesměrována do internetového bankovnictví své banky.

Vyplnila přihlašovací údaje, potvrdila přístup a o pár minut později zjistila, že přišla o 115 tisíc korun,“ uvedla v tiskové zprávě na webu policie mluvčí Iva Kormošová.

V souvislosti se stále častějšími podvody tohoto typu policie opakovaně apeluje na uživatele internetového bankovnictví, aby nikdy nevyplňovali žádné zaslané odkazy a do bankovnictví se přihlašovali vždy přes originální stránky banky.

Nikomu nesdělujte údaje z platební karty, přihlašovací údaje, autorizační kódy a čtěte požadavky pozorně, než úkon odsouhlasíte,“ dodala mluvčí.

Pokud na internetových bazarových serverech zboží někdo prodává, pak je vždy příjemcem platby a jediné co kupujícímu sděluje je číslo účtu.


 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, bazar, prodej, inzerát, podvod, platební karta, banka, údaje, zloděj, krádež, internet, policie, internetové bankovnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bazaru prodávala kalhoty, nakonec sama přišla o víc než sto tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.