Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý řidič neudržel auto na silnici a narazil do zaparkované Audi. Způsobil čtvrtmilionovou škodu

V jakém stavu musí být řidič, aby neudržel auto na silnici? 2,5 promile budou stačit. Začátkem tohoto týdne se jeden takový snažil projet centrem Nového Bydžova. Dvakrát se mu do cesty postavil obrubník, nakonec zaparkované auto značky Audi. Škoda je vyčíslena na 200 tisíc korun.

„Z nehody je podezřelý devětačtyřicetiletý řidič osobního vozu značky Škoda Fabia,“ potvrdila na policejním webu mluvčí Iva Kormošová. Při projíždění kruhového objezdu na Masarykově náměstí v Novém Bydžově dvakrát najel na obrubník. Nakonec vjel na parkoviště, kde naboural zaparkované auto. To odhodil na lavičku a odpadkový koš.  

Při nehodě se lehce zranil sám řidič i jeho spolujezdec. „Muž za volantem odmítl dechovou zkoušku, ale podrobil se lékařskému vyšetření a odběru krve,“ uvedla mluvčí. Lékař ho z vyšetření rovnou poslal na vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Rozbor totiž potvrdil 2,5 promile.  

Na Fabii policisté odhadli škodu na 20 tisíc korun a na zaparkované audině 200 tisíc korun. Dalších zhruba pět tisíc bude třeba vynaložit na opravu poničených obrubníků a dalších věcí. 

Jízda s více než jednou promile je trestný čin  

Svým chováním se řidič dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí vězení v délce od šesti měsíců do tří let, pokuta a taky zákaz řízení.

Do 0,3 promile se jedná o přestupek s pokutou do 20 tisíc korun a zákazem řízení až na jeden rok. Od 0,3 promile jde opět o přestupek. Avšak řidič dostane sedm trestných bodů a k tomu zákaz řízení až na jeden rok.  

Odmítnutí dechové zkoušky je za sedm trestných bodů, pokutu 50 tisíc korun a dva roky bez papírů.   

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, řidič, auto, nehoda, Nový Bydžov, Audi, Fabia, škoda, parkoviště, silnice, doprava, trestný, čin, trest, policie, obrubník, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič neudržel auto na silnici a narazil do zaparkované Audi. Způsobil čtvrtmilionovou škodu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.