Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Královéhradecký kraj i hradeckou radnici navštívil velvyslanec Spojeného království

Velvyslanec Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Nick Archer zavítal do Královéhradeckého kraje. S hejtmanem Červíčkem diskutoval o dopadech pandemie, uprchlické krizi i o vzájemné spolupráci na poli kybernetické ochrany. Na radnici v Hradci Králové se Archer pak shledal i s primátorem, se kterým krom jiného probrali i vzájemnou spolupráci univerzit.

Britský velvyslanec se v sídle kraje setkal s hejtmanem Martinem Červíčkem (ODS), který ho seznámil se základními oblastmi působnosti regionu. Mluvili spolu například o zdravotnictví, školství nebo dopravě.

Témata diskuse se točila kolem nejaktuálnějších problémů, které se řeší i na celosvětové úrovni. Tedy například epidemie koronaviru a její dopad na ekonomiku a společnost nebo uprchlická krize, se kterou se i kraj teď intenzivně potýká.

Obe strany se shodly na tom, že v této době je víc než kdy jindy potřeba spolupracovat na poli kybernetické bezpečnosti a snažit se předcházet nejrůznějším rizikům a hrozbám.

Pojítkem obou zemí je taky automobilový průmysl. Automobilka v Kvasinách na Rychnovsku totiž dodává vozy i do Británie, což z Královéhradeckého kraje činí důležitého partnera i v tomto ohledu.

Další setkání čekalo velvyslance na hradecké radnici, kde ho přivítal primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Ten ho seznámil s historií a současnou situací ve městě. Kromě výše zmíněných témat se oba političtí představitelé bavili i o spolupráce univerzit, která má dlouholetou tradici.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, velvyslanec, Spojené království, Velká Británie, politika, spolupráce, hejtman, primátor, univerzita, radnice, Nick Archer, Martin Červíček, Severní Irsko, ODS, pandemie covidu-19, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj i hradeckou radnici navštívil velvyslanec Spojeného království  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.