Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pro ženu se zbraní u pasu si došla zásahová jednotka. Za opaskem však měla hračku

Policie na nohou a zásahová jednotka v akci kvůli ženě, která měla u pasu atrapu zbraně. Na ní začátkem týdne upozornil jeden z nájemníků ubytovny v Náchodě. Na místo se sjela většina policejních hlídek z okolí včetně zásahové jednotky. Nakonec se ukázalo, že se jednalo pouze o hračku.

„Hlídka na místě provedla okamžitě průzkum budovy, aby zjistila, kde se žena právě nachází. Členům zásahové jednotky se následně podařilo ženu zadržet u ní na pokoji,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná na webu Policie ČR. Jelikož žena působila zmateně, provedli u ní policisté orientační test na drogy. Ten vyšel pozitivně na amfetamin / metamfetamin. 

Ačkoliv u svých spolubydlících vzbudila pořádný rozruch a strach o život, zákon žena neporušila. Dopustila se však přestupku proti občanskému soužití. Ten bude řešen ve správním řízení. 

Zákon by byl porušen ve chvíli, kdy by se jednalo o skutečnou zbraň. Majitelé zbrojních průkazů skupiny E k ochraně života, zdraví nebo majetku mají zbraně povolené nosit na veřejnosti. Vždy ale musí být umístěné skrytě. Manipulovat se zbraní na veřejnosti lze pouze v případech stanovených zákonem. A to v nutné obraně nebo krajní nouzi.  

A to platí i pro takzvané plynové pistole, které si mohou pořídit osoby starší 18 let. Jejich nákup není podmíněný držením zbrojního průkazu. Je však třeba nabití zbraně oznámit příslušnému útvaru policie.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zbraň, hračka, zásahová, jednotka, ubytovna, Náchod, drogy, žena, zásah, zákon, přestupek, střelná, zásahová jednotka, Lucie Konečná, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Johnny Willow

A zákon evidentně porušila, jinak by těžko mohla spáchat přestupek proti občanskému soužití....Mezi přestupky proti občanskému soužití podle § 7 odst. 1 až 3 zákona patří – ublížení na cti, ublížení na zdraví, úmyslné narušení občanského soužití vyhrožováním újmou na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním...

Čtvrtek, 7. dubna 2022, 10:22Odpovědět

Johnny Willow

To raději nenabíjet... nebo stačí na policii to oznámení o nabití zatelefonovat? ????

Čtvrtek, 7. dubna 2022, 10:18Odpovědět

Ivan Krahula

Proboha, po každém nabíjení běhat na policii?

Středa, 6. dubna 2022, 14:54Odpovědět

Pro ženu se zbraní u pasu si došla zásahová jednotka. Za opaskem však měla hračku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.