Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Březen má na silnicích v kraji tragickou statistku. Za volantem zemřeli čtyři lidé

Během března vyhasly na silnicích Královéhradeckého kraje čtyři lidské životy. Od začátku roku při dopravních nehodách zemřelo šest lidí. Loni v březnu nezemřel nikdo. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nepřiměřená rychlost.

V Královéhradeckém kraji se během března stalo 376 nehod, což je skoro o čtvrtinu víc než loni touto dobou. Při nehodách bylo pět lidí zraněno těžce, 81 lehce a vznikla škoda před 25 milionu korun.

Začátkem března zemřel na Rychnovsku řidič osobního auta, který vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Nehoda se stala na silnici druhé třídy 319 mezi Rychnovem nad Kněžnou a Javornicí.

Černý písmem se do statistik zapsalo úterý 22. března, kdy v kraji došlo ke dvěma vážným dopravním nehodám. Dvě osobní auta se střetla u Nahořan na Náchodsku, tři lidé se zranili a jednoho z nich musel do nemocnice přepravit vrtulník. K další nehodě, tentokrát s tragickými následky, došlo na hlavní silnici u Jaroměře na Náchodsku. V obci Semonice se čelně srazila dodávka s osobním autem. Řidič osobáku na místě zemřel.

O dva dny později, ve čtvrtek 24. března zemřel řidiči osobního auta na silnici první třídy u Lhoty pod Libčany. Vjel do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním autem. „Řidič osobního automobilu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Majerová. Příčinu srážky vyšetřuje policie.

Nejčastější příčinou nehod bylo v březnu nepřizpůsobení jízdy okolnostem a druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Počet nehod s tragickým koncem rok od roku roste. Předloni se z cest nevrátilo domů 25 lidí, loni 38 a letošní bilance je na začátku dubna už také o něco vyšší.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, doprava, silnice, nehoda, policie, tragické následky, srážka, statistika, březen, havárie, automobil, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, Rychnov nad Kněžnou, Javornice, Nahořany, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Březen má na silnicích v kraji tragickou statistku. Za volantem zemřeli čtyři lidé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.