Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dvojice vyráběla a prodávala pervitin na Trutnovsku. Došla si pro ně kriminálka

Policejní Toxi tým má na kontě další úspěch. Trutnovští kriminalisté si začátkem týdne došli pro výrobce pervitinu a dealerku, kteří operovali v okrese Trutnov. Muž, který měl za prodej drog podmínku, vyráběl pervitin ve svém bytě. Žena drogy následně prodávala. Oba jsou stíhaní za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Obviněný třiceti devíti letý muž byl za prodej drog v minulosti už odsouzen na jeden rok podmíněně, se zkušební dobou na dva roky a čtyři měsíce. I přesto trestnou činnost provozoval dál. Od října roku 2020 měl ve svém bytě nejméně osmkrát vyrobit minimálně 73 gramů pervitinu a v jednom případě se o to neúspěšně pokusit.

Kromě toho měl muž čtyřikrát odcestovat autobusem pro léky na výrobu soli metamfetaminu do Polska. Ostatní suroviny k výrobě si dle jeho slov pořídil na internetu,“ uvedla v oficiálním vyjádření na webu policie tisková mluvčí Šárka Pižlová.

Při domovní prohlídce kriminalisté našli a zajistili předměty sloužící k výrobě soli metamfetaminu, ale i drogy samotné. Prodávat je měla jedenatřicetiletá žena na okrese Trutnov. Oba zadržení jsou zároveň uživateli drog a jsou nezaměstnaní.

Obviněná dealerka je stíhaná na svobodě a hrozí jí trest od jednoho do pěti let vězení. „Muž je stíhán vazebně a ve vězení může skončit na dobu v rozmezí od dvou do deseti let,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnovsko, policie, kriminálka, drogy, taxi tým, dealerka, pervitin, varna, vazba, podmínka, metamfetamin, droga, okres Trutnov, Trutnov, Polsko, výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice vyráběla a prodávala pervitin na Trutnovsku. Došla si pro ně kriminálka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.